Üdvözöljük a

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2017 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
181921222324
252627282930 

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

Építőipari konferencia Egerben

Az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége konferenciára várja a szakma képviselőit Egerbe. A rendezvénynek az Eszterházy Károly Egyetem ad otthont október 6-án (péntek) 10 órától.

További megtakarítások lehetőségét kínálja a villanyszerelők és a vízszerelők központi nyilvántartása

2017. szeptember 18.

2017. szeptember 1-jén hatályba lépett a versenyképességi törvény azon rendelkezése, mely szerint a fogyasztók a villany-, víz- és csatorna közműcsatlakozások elvégzésére – a gázbekötéseknél már megszokott módon - szabadon választhatnak kivitelezőt. Ennek érdekében létrejött a villanyszerelők és vízszerelők névjegyzéke, akik villany-, víz- és csatorna közműcsatlakozásokat végezhetnek a felhasználók megbízásából. A villanyszerelők és vízszerelők nyilvántartását a Fővárosi Kormányhivatal vezeti.

Nyílt nap a MÁV-nál

A MÁV-csoport a vasút iránt érdeklődő fiatalok részére Nyílt napot szervez „XXI. századi technológia a MÁV-nál” címmel. A nyílt nap időpontja: 2017. szeptember 27. (szerda) 10.00 – 16.00, helyszíne: Magyar Vasúttörténeti Park, 1142 Budapest, Tatai út 95.

Videóajánlás kkvk-nak III. – E-közigazgatás

Tudja, hogy közigazgatási ügyekben melyik telefonszámon lehet a hét minden napján, 24 órában tájékoztatást kapni? Ha jobban szereti ügyeit utazás, sorban állás és várakozás nélkül intézni, akkor érdemes felkeresni a következőkben megadott webcímeket. Ezeken tájékozódhat a gyors és egyszerű ügyintézési formákról,  adatlekérdezési lehetőségekről.

INNOVÁCIÓS VOUCHER - Innovatív ötleteiből legyen siker sztori a Miskolci Egyetemmel!

Bizonyára Ön is hallott már az GINOP-2.1.4-15 pályázati lehetőségről: vissza nem térítendő támogatás: min. 1 millió- max. 5 millió forint,    minimális önerő.

További megtakarítások lehetőségét kínálja a villanyszerelők és a vízszerelők központi nyilvántartása

A mai napon (2017. szeptember 1.) hatályba lépett a versenyképességi törvény azon rendelkezése, mely szerint a fogyasztók a villany-, víz- és csatorna közműcsatlakozások elvégzésére – a gázbekötéseknél már megszokott módon - szabadon választhatnak kivitelezőt. Ennek érdekében létrejött a villanyszerelők és vízszerelők névjegyzéke, akik villany-, víz- és csatorna közműcsatlakozásokat végezhetnek a felhasználók megbízásából. A villanyszerelők és vízszerelők nyilvántartását a Fővárosi Kormányhivatal vezeti.

NAV: szeptemberi ellenőrzések Borsodban

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai szeptember 5. és 15. között fokozottan ellenőrzik a megye területén működő látvány- és kézműves pékségeket. Az ellenőrzések során elsősorban a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak szabályszerű bejelentését vizsgálják, de pénzkészlet-ellenőrzésre és forgalomszámlálásra is lehet számítani. A szeptember 8-tól kezdődő Sörfesztivál és CineFest fesztivál rendezvényeire kitelepülő kereskedők és vendéglátó egységek szabályszerű működését is ellenőrizni fogják a NAV munkatársai.

360. Nemzetközi Radványi Kézműves Kiállítás és Vásár

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Szlovák Tagozata tisztelettel meghívja Önt a 360. Nemzetközi Radványi Kézműves Kiállításra és Vásárra, amelyen 15 magyar népi kézműves kollektív megjelenésével képviseljük Magyarországot.

Videoajánlás kkv-knak IV. - Folyékonyan online-ul

Lapozzon bele humorral fűszerezett beszélő szótárunkba, amely röviden és közérthetően magyaráz el gyakran használt informatikai kifejezéseket! Ki, vagy mi a „Link” és az „Avatár” az interneten? Gondolta volna, hogy „IP Adress” olyan egyszerű dolgot jelent, mint az autóknál a rendszám, - vagyis azonosítja az internetre csatlakoztatott eszközöket (számítógép, nyomtató, stb.)?

A Magyar-Szlovák Gazdasági Vegyes Bizottság üléséhez kapcsolódó üzleti fórum

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. és a Slovak Investment and Trade Development Agency szervezésében a Magyar-Szlovák Gazdasági Vegyes Bizottság üléséhez kapcsolódóan 2017. október 30-án Üzleti Fórum, valamint B2B találkozók szervezésére kerül sor Kassán.

POS terminálok – támogatással

Állami támogatásból fejleszthetik fizetési rendszereiket a kis- és középvállalkozások. Összesen 2,4 milliárd forintos keretösszegből támogatja az állam a bankkártya-elfogadó helyek számának bővítését, amivel a jelenleginél 30 százalékkal több helyen válik lehetővé a kártyás fizetés. A bankkártyás tranzakciók száma és a bankkártyával bonyolított fizetési forgalom évek óta töretlenül nő, a kártyabirtokosok egyre szívesebben használják ezt a gyors, egyszerű, kényelmes fizetési módot. A POS terminálok telepítésével tehát állami támogatás mellett növelhetik versenyképességüket is a hazai vállalkozások – emelik ki az OTP Bank szakértői.

Elindult a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program minden idők legnagyobb turisztikai fejlesztéseket összefogó kormányzati ernyőprogramja. Célja, hogy Magyarország Közép-Európa turisztika központja legyen. A program célja olyan desztinációs szemléletű, innovatív és komplex turisztikai fejlesztési projektek támogatása, amelyek gazdaságilag fenntarthatóak, és az egyes termékek összekapcsolódásán keresztül erősítik a térségi kínálatot, oldják a turizmus szezonális egyenlőtlenségeit.

Regionális Szakmai Szakképzési és Felnőttképzési Konferencia

A Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal és a Szakképzési Centrumok szervezésében, regionális szakmai szakképzési és felnőttképzési tanévnyitó konferenciát szervez.

1500 elektronikus beszámoló hiányzik megyénkben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adatai szerint a megyében több mint másfél ezren nem helyezték letétbe az elektronikus beszámolójukat május 31-ig a céginformációs szolgálatnál.

Videóajánlás kkvk-nak II. – IT biztonság

Az MKIK Modern Vállalkozások Programjának legfontosabb küldetése, hogy a mikro- és kisvállalkozásoknál a különböző működéstámogató informatikai megoldások bevezetését és használatát ösztönözze, elősegítse a korszerű és nyitott informatikai szemlélet elterjedését.

START2ACT energiahatékonysági verseny vállalkozások számára - FELHÍVÁS

A START2ACT online energiahatékonysági verseny célja, hogy segítse a vállalkozókat az energiatudatos működés elsajátításában és az energiahatékonyság hétköznapi gyakorlatba ültetésében. A jópéldákat egymással, hasonló vállalkozásokkal megosztva és a jóhírét kelti a energiatudatosan cselekvő vállalkozásnak és a jógyakorlatot segít másokkal is megismertetni.