Üdvözöljük a

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2017 November >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
202122232526
27282930   

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

Külpiaci lehetőségek a közép-európai régióban

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. szervezésében az idén is folytatódik nagysikerű Külpiaci lehetőségek a közép-európai régióban című programsorozatunk, melyen ezúttal Szlovákia, Ausztria, Szerbia és Románia üzleti környezetével és lehetőségeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Fogyasztóvédelmi előadás - Kazincbarcika

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2017. november 28-án (kedden) 13.00 órai kezdettel Fogyasztóvédelmi előadást szervez, amelyen ismertetésre kerülnek a legfontosabb fogyasztóvédelmi szabályok és az ellenőrzéseknél feltárt tipikus hibák. A rendezvény helyszíne a Kazincbarcikai Járási Hivatal tanácsterme, Kazincbarcika Fő tér 39.

A szakképzés napja Zemplénben

Zempléni Szakmai Nap címmel szakképzési pályaorientációs rendezvényt szervez a BOKIK november 15-én a Sárospataki Tankerületi Központtal közösen. A városi sportcsarnokban tartandó rendezvény célja, hogy az általános iskolás, pályaválasztás előtt álló diákok megismerkedjenek a helyi szakképzési lehetőségekkel, gyakorlati képzőhelyekkel.

Szabad a pálya novemberben

A november számos eseményt tartogat a továbbtanulás előtt álló diákok számára. Ezek a pályaorientációs rendezvények segítséget nyújtanak a tájékozódásban, felkelthetik a tanulók érdeklődését az általuk talán még nem is ismert szakmák iránt.

A kamara Putnokon

Információs, konzultációs és tanácsadással egybekötött rendezvénysorozatot indított a BOKIK, „A kamara a vállalkozások szolgálatában” címmel a megye nagyobb településein. A cél, hogy a cégek minél jobban megismerhessék és igénybe vehessék a kamara szolgáltatásait. A sorozat következő rendezvényének helyszíne: PUTNOK. A rendezvény időpontja: november 16., csütörtök, 10 óra.

Fogyasztóvédelmi kérdésekről a kamarában

A hatályos fogyasztóvédelmi szabályokról, az ellenőrzés tapasztalatairól lesz szó a BOKIK november 8-i (szerda) rendezvényén. A 10 órakor kezdődő előadás helyszíne az ITC-székház Márvány terme (Miskolc, Mindszent tér 1.).

Szakmunkás Világbajnokság Abu Dhabiban

Tizenkilenc szakmában húsz versenyző képviseli hazánkat október 14. és 19. között a WorldSkills Szakmai Világversenyen Abu Dhabiban, ahol szaktudásukat a világ más tájairól érkezett tehetséges versenyzőkkel mérik össze. A WorldSkills versenyen ezúttal az 1995. január 1. és 1998. január 1. között született ifjú szak-munkások vesznek részt. A magyar csapat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében utazott a világversenyre.

Búcsúzunk a MESTERSZAKÁCSTÓL

Elment a MESTERSZAKÁCS! A hír mindannyiunkat letaglózott. Az elmúlás fölötti döbbenet szívszorító: Mátyás Rudit – mert mindenki így szólította – nem látjuk többé. Tudtuk, betegséggel küzd, mégis hirtelen, váratlanul jött a vég. Már hiába várjuk a kamarába a mesterképzésre, a mestervizsgára, többé nem köszön ránk a maga kedvesen harsány, szeretetteli módján, ha összetalálkozunk, nem kerül ki a keze alól több ifjú szakács, és megfontolt szakmai tanácsait sem hallhatjuk már egyetlen főzőverseny zsűrijében sem.

Szimpózium a MAB-székházban

A Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottságának Fémtani és Hőkezelési Munkabizottsága Nitridálás a gyakorlatban címmel szimpóziumot szervez. A rendezvénynek a MAB-székház ad otthont november 28-án 10 óra és 13 óra között.

Szövetségben a gazdaságért

Kölcsönös előnyökön alapuló, stratégiai szintű, hosszú távú szakmai együttműködésről kötött megállapodást a Miskolci Egyetem és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Előadás a TSZSZ-tapasztalatokról

"Az építési folyamat problémakörei a gyakorlatban a TSZSZ tapasztalatai alapján" címmel előadást szervez kamaránk november 14-én 10 órától az ITC Székház Márvány termében (Miskolc, Mindszent tér 1.)

TOP 100 november 21-én

Már szervezi az idei TOP 100 rendezvényt a BOKIK. Az ősz hagyományos és nagyszabású gazdasági eseményének november 21-én, kedden délután a lillafüredi Hotel Palota ad majd otthont. A program előadója Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanár lesz, és ezúttal is átadják majd a TOP 100 Gazdasági díjat egy kimagasló teljesítményt nyújtó megyei vállalkozásnak. További részletek hamarosan a honlapunkon.

Videóajánlás kkvk-nak V. - Online marketing

Az MKIK Modern Vállalkozások Programjának legfontosabb küldetése, hogy a mikro- és kisvállalkozásoknál a különböző működéstámogató informatikai megoldások bevezetését és használatát ösztönözze, elősegítse a korszerű és nyitott informatikai szemlélet elterjedését.Ennek elérése érdekében ismeretbővítő tartalmak is készültek.

Újra akkreditált klaszter a NOHAC

Megújította „Akkreditált klaszter” címét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara égisze alatt működő Észak-magyarországi Autóipari Klaszter (NOHAC).  Az erről szóló oklevelet Csabai Tamás, a NOHAC klasztermenedzsere vette át október 12-én, Budapesten, a Nemzetgazdasági Minisztériumban. Megyénkből az Észak-Magyarországi Informatikai Klaszter szintén második alkalommal lett akkreditált klaszter.

A MOL is bekapcsolódott Európa legnagyobb energetikai startup versenyébe

Megállapodást kötött egymással a MOL és Európa vezető fenntartható energiagazdálkodást képviselő befektető szervezete, az InnoEnergy. Ennek megfelelően a legnagyobb hazai olaj-és gázipari vállalat a fenntartható energia szektor fejlesztésének előremozdítása érdekében az idén is meghirdetett PowerUP! verseny globális prémium szponzoraként támogatást nyújt ahhoz, hogy a megmérettetésében résztvevő startup vállalkozások valódi üzleti környezetben tesztelhessék innovatív megoldásaikat.

Segít a nyugdíjas szövetkezet

Június végén alkotta meg az Országgyűlés, azt a jogszabályt, amely lehetővé teszi a nyugdíjas szövetkezetek létrehozását. A jogszabály kedvező feltételeket teremt a nyugdíjasok és a foglalkoztatók számára is. Miskolcon – augusztusban – elsőként alakult meg a Harmadik Kor Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet irodája, és már 1000 fölött van azoknak a száma, akik regisztráltak honlapjukon.