Üdvözöljük a

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2020 Április >>
KeSzeCsüSzoVa
  1234
5
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

Üzleti túlélőcsomag

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a teljes kamarai hálózat kiemelten támogatja a koronavírus járvány gazdasági hatásainak enyhítését, célzott eszközökkel történő kezelését. Ennek érdekében a kamara kiadványban foglalta össze a legfontosabb információkat és az eddig bevezetett intézkedéseket.

Virtuális klímanap

Április 20-án LIFE CLIMA virtuális tájékoztató napra invitálják az érdeklődőket. A tájékoztató az Európai Unió Környezetvédelmi és éghajlat-politikai programjának, a LIFE Programnak célzottan az Éghajlat-politikai alprogramját és aktualitásait tervezi megismertetni az érdeklődőkkel.

Díjmentes honlapkészítés a BOKIK tagoknak

A koronavírus kapcsán kialakult helyzetben egyre több vállalkozás kényszerül az ügyfélkapcsolatok átszervezésére. A hagyományos, személyes kapcsolattartás helyett napról-napra több vállalkozás a digitális térbe költözik. Az ezzel járó feladatok jelentős terhet rónak - a kevésbé gyakorlott és felkészült - mikro-, kis- és középvállalkozásokra. A miskolci honlap.hu egy felajánlással igyekszik segíteni a nehéz helyzetbe került vállalkozásokat.

Az MKIK válságkezelési javaslatai

Elkészült a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) második válságkezelő csomag-javaslata,  amelyet az MKIK eljuttatott a miniszterelnökhöz és az érintett miniszterekhez. A javaslat az elmúlt napokban beérkezett vállalkozói vélemények, jelzések alapján készült.

Útmutató munkaügyi kérdésekben 2.

Elkészült az "Útmutató a munkáltatók részére a koronavírus-járvánnyal kapcsolatosan" című szakmai ajánlás második része a vállalkozások vezetői számára. Mint korábban ígértük, dr. Bujtor Gyula munkajogi szakjogász, tanácsadó folyamatosan frissíti, aktualizálja az elkövetkezendő hetekben az anyagot. A kamara pedig megküldi ezeket a változtatásokat, illetve megtalálhatják honlapunkon is.

Aktuális gazdasági hírek/2

Összefoglaltuk az elmúlt napok Ausztriát és Németországot érintő aktuális gazdasági híreit, kiegészítve magyarországi vonatkozásokkal is. (2. rész)

Díjcsökkentés Miskolcon

Díjcsökkentéssel segíti a miskolci önkormányzat a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásokat április 1-től - közölte a miskolci polgármesteri hivatal.

Aktuális gazdasági hírek

Összefoglaltuk az elmúlt napok Ausztriát és Németországot érintő aktuális gazdasági híreit, kiegészítve magyarországi vonatkozásokkal is.

Ukrán kérés

Az Ukrán Nagykövetség szeretne ajánlatot kérni magyar cégektől a gyógyszergyártó vállalkozásai számára az alábbi árucikkekre: Meltblown nemszőtt szövet (25g/m2); Spunbond nemszőtt szövet (17 g/m2, 30 g/m2); Gumizsinór hengeres (körgumi) 2,5 mm - 3 mm.

Fuvarozás Olaszországba

A Caloni trasporti cég jelezte, hogy a mostani időszakban is rendelkezésre álló szabad helyeket tud biztosítani exportcikkek Magyarországról Olaszország irányába való szállítására. Ha valakinek szüksége van segítségre a terméke olaszországi kijuttatásához, az  a következő elérhetőségeken jelezheti...

Széchenyi Kártya Program ügyintézés

Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a járványügyi veszélyhelyzet időtartama alatt a Széchenyi Kártya Program ügyintézése megváltozott ügyrendi formában, de folyamatosan elérhető Miskolcon a BOKIK-nál. További tájékoztatásért kérjük, keresse kollégánkat a következő elérhetőségek egyikén, lehetőség szerint név, cégnév, adószám és telefonszám megadásával...

Teherforgalom, határátlépés - szabályok

Összefoglalónkban - amely három külön anyagból áll - megtalálhatják Magyarország zágrábi nagykövetségének tájékoztatását a magyar-horvát határátkelőkön átmenő teherforgalomra vonatkozó rendelkezésekről. Emellett ismertetőt olvashatnak a határátléptetés során alkalmazott eljárásend változásáról, továbbá a gépjárművezetők számára - a kormány 71/2020. (III.27) rendelete alapján - összeállított tudnivalókról.

NAV: gyakori kérdések és válaszok

A NAV elkészítette a gyakori kérdések és válaszok a járványhelyzet adóintézkedéseiről című, folyamatosan frissülő összefoglalóját...

KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS

"Kijárási korlátozást vezetünk be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Két héten keresztül az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni" - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök.

Brnói szakvásárok - későbbi időpont

A BVV Brnói Vásárvállalat úgy döntött, hogy egy későbbi, 2020. november 19-22. közötti időpontra halasztja el a SALIMA - SALIMATECH - MBK - G+H - VINEX - EMBAX élelmiszeripari és csomagolási szakvásárokat.

Felfüggesztett vízipari pályázat

A kialakult járványügyi helyzetre tekintettel a 2020. február 7-én meghirdetett Vízipari Pályázati Programot határozatlan időre felfüggesztették, így természetesen a pályázatok 2020. március 31-i beadási határidejét is. A Program ismételt indulásáról a Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapján tájékozódhatnak majd az érdeklődők.