Üdvözöljük a

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2020 Február >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10111213141516
171819202122
23
242526272829 

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

Még vannak bérelhető szabad irodáink

Kamaránk megújult, Szentpáli utca 1. szám alatt található székházában vannak még bérelhető, szabad irodáink. A BOKIK székház jó döntés azok számára, akiknek fontos, hogy vállalkozásuk Miskolc legfrekventáltabb helyén működjön. Az irodabérlés feltételeiről bővebb információ: Firtkó Jánosné, 20/777-3183; firtko.kati@bokik.hu

Konfliktuskezelés a vállalatoknál

A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara, Alternatív Konfliktuskezelési és Vitarendezési Interdiszciplináris Kutatóközpontja, a Magyar Tudományos Akadémia Alternatív Konfliktuskezelési és Vitarendezési Munkabizottsága "Mediáció és konfliktuskezelés a vállalatoknál és szervezeteknél" címmel tart nemzetközi konferenciát 2020. február 20-án (csütörtökön) 9:30 órai kezdettel a Miskolci Egyetemen.

Február 15.: BOKIK-Lions jótékonysági bál

Várjuk a bálozni vágyókat idén is a BOKIK és az Első Miskolci Lions Klub február 15-i, hagyományos jótékonysági báljára! A vendégek ezúttal is a Népkerti Vigadóban tölthetnek el egy kellemes, mulatós estét ezen a szombaton.

Elismerés a Hotel Bodrognak

Budapesten, a Gellért Szállóban tartotta országos elnökségi ülését a Közlekedéstudományi Egyesület (KTE) közel 250 fő részvételével. A rendezvény keretében az elnökség elismeréseket és kitüntetéseket adott át. A KTE emlékplakett kitüntetését vehette át – dr. Fónagy János elnök megbízásából – Holnapy László kabinetfőnöktől Bágyi Péter, a Hotel Bodrog Wellness**** szállodaigazgatója.

A kkv-kat erősíti a Magyar multi program

Elsősorban kis- és középvállalkozásoknak segít a Magyar multi program, amelyről február 5-én tartott tájékoztatót az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. (IFKA), és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK).

Programkavalkád a 2020-as Kocsonyafesztiválon

Látványos felvonulással kezdődnek az idén „szülővárosába” visszatérő Kocsonyafesztivál programjai február 14-én, pénteken, 14:00 órakor. A menet a Szent István térről indul, és Miskolc „ötödik kapuján” áthaladva érkezik a Villanyrendőrhöz, ahol 14:30-kor Veres Pál, Miskolc polgármestere köszönti a fesztiválozókat.

A TSzSz – reagál az új problémákra

Az Országgyűlés több mint egy éve módosította a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSzSz) szakvéleményére alapított per szabályait. A módosítás leglényegesebb eleme, hogy egyértelművé vált: a megrendelő is kezdeményezheti ezt a speciális pertípust.

Új helyszínen a "Menjünk Világgá...!"

A "Menjünk Világgá…!" Utazási Kiállítás 2020. március 7-én és 8-án az egyetemi főépület nyitott galériáján várja majd az érdeklődő vendégeket. A rendezvényt ezúttal egy időben és egy helyszínen tartják a Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivállal.

Kamarai hozzájárulás - határidő: március 31.

Felhívjuk a vállalkozások figyelmét, hogy a 2020. évi kamarai hozzájárulás befizetési határideje idén is március 31. A kamarai hozzájárulás díját – vagyis az 5000 forintot – az érintett Borsod-Abaúj-Zemplén megyei székhelyű vállalkozások a következők szerint rendezhetik...

Mi mennyi 2020-ban?

A vállalkozások figyelmébe ajánljuk a "Mi mennyi 2020-ban?" összeállítást, amely segít eligazodni az új szabályozásokban.

Tájékoztatás támogatási koncepcióról

Az ITM háttérintézményeként létrejött Nyugat-Balkáni Zöld Központ Nonprofit Kft. felhívása, amely a nyugat-balkáni régióban megvalósuló klímavédelmi beruházások előkészítését szolgáló tevékenységek támogatási koncepciójáról szól.

Már a kata is lehet online

A katásoknak február 25-éig kell elküldeniük a 19KATA nyomtatványt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV). A bevételi nyilatkozat az idei évtől az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazással (ONYA) is elkészíthető, így egyszerűbb és gyorsabb a kitöltés, sőt még külön program sem kell hozzá.

BOKIK Ingyenes Jogsegély Fogadóóra

Fogadóórát tart február 11-én, kedden dr. Kormos Sándor, a BOKIK jogtanácsosa.  A gazdálkodó szervezetek képviselői 9 órától 11 óráig tehetik fel jogi kérdéseiket a BOKIK székház 2. emeleti, 203-as tárgyalójában.

Kkv-knak a Magyar Multi Programról

A kis- és középvállalkozásokat várják arra a február 5-i (szerda) rendezvényre, amely kiemelten a Magyar Multi Programról és  további elérhető fejlesztési forrásokról szól. A program szervezői az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft., és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A rendezvény 13 órakor kezdődik a BOKIK székház IV. emeleti Szentpáli István konferenciatermében.

Német-magyar üzleti fórum

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésben a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarával és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozatával Üzleti Fórumot szervez február 27-én Debrecenben. A rendezvényre várják mindazon vállalkozások, intézmények jelentkezését, akik érdeklődnek Németország üzleti lehetőségei iránt.

Könyvelői Klub

A Borsod Abaúj Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megrendezésre kerülő Könyvelői Klub keretein belül, Homor József okleveles adószakértő, kamarai tag könyvvizsgáló január végén két időpontban és helyszínen várja az érdeklődőket előadására.