Üdvözöljük a

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2018 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
20
212223242526
2728293031  

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

Lean folyamatfejlesztési szakmérnökképzés indul

A Lean módszertan alkalmazása ma elengedhetetlen a vállalat sikeréhez, legyen Ön is ennek kulcsszereplője! Jelentkezzen a Miskolci Egyetem Mentorius Tudás- és Képzőközpont és Gépészmérnöki és Informatikai Kar Lean folyamatfejlesztési szakmérnöki képzésére! A korszerű folyamatszemléletre épülő tudásra tehet szert, mely révén képes lesz a különböző veszteséghelyzetek, szituációk feltárására, azok folyamatos csökkentésére. A képzés a gyakorlatban jól alkalmazható lean eszközök, módszerek megismertetésére, a vállalkozásokon belüli megvalósítási feltételek elemzésére, az alkalmazási technikák, megoldások elsajátíttatására épül.

Bajor szakmai út novemberben

A Német-Magyar Ipar és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) szakmai utat szervez Bajoroszágba. Az időpont 2018. november 12-15. Az útra startup vállalkozások, multiplikátorok, inkubátorházak, kockázati tőkekezelők és egyéb, a startup ökoszisztémában tevékenykedők jelentkezését várják a szervezők. Jelentkezési határidő: 2018.09.10.

Napelem szerelők képzése

A pécsi székhelyű Eu-Solar Zrt. az országban egyedüliként indít államilag elfogadott napelem szerelő képzést, szeptemberben. A képzésről részletes tájékoztató található a www.edu-solar.hu honlapon. Jelentkezési határidő: 2018.szeptember 4.

Szigetelők és tetőfedők klubja

Az „Alépítményi szigetelések kivitelezési hibáiról”, valamint az „Alacsony hajlásszögű tetők megoldásairól” lesz szó az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége, az ICOPAL és a BRAMAC közös rendezvényén, Nyíregyházán. A program július 12-én (csütörtök) 17 órakor kezdődik a nyíregyházi  Stella Rose étteremben. A szervezők várják az érdeklődők regisztrációját az emsz@emsz.hu e-mail címen.

Pályázati Felhívás!

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ismét meghirdette az „Év Felelős Foglalkoztatója 2018” című pályázatot.

Indul a turistaszezon

A turizmus megyei helyzete szerepelt a BOKIK legutóbbi – június 18-i – elnökségi ülésének napirendjén. A testület tagjai tájékoztatót hallgattak meg a beutazás megyei és miskolci helyzetéről, a marketing szerepéről. Az ülés előadóit összegzésre kértük, és beszélgettünk a trendekről és a kilátásokról is.

EuroSkills: újabb szponzor

Ünnepélyes keretek között írta alá a Legrand Magyarország Zrt. vezérigazgatója a EuroSkills Budapest 2018 szponzori szerződését a közelmúltban. A cég nem csak termékekkel és eszközökkel támogatja a szakmák Európa bajnokságát, hanem a fiatal szakemberek felkészítésében és a szeptember 26-28 között zajló verseny lebonyolításában is szerepet vállal.

Felhívás innovatív vállalkozások számára

A BOKIK 2014-ben indította el hagyományteremtő céllal az „Innováció a fejlődés rugója” című rendezvényt, amelynek folytatásaként 2018 őszén ismét konferenciát szervez. A konferencia keretein belül megyénk innovatív cégei és vállalkozói bemutathatják gazdasági eredményt hozó innovatív ötleteiket, fejlesztéseiket, megoldásaikat, innovációs pályázatokon elnyert támogatásokból megvalósított projektjeiket. A kamara várja tehát a cégek pályázatait.

Közbeszerzési nívódíj pályázat

A Közbeszerzési Hatóság a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakmai támogatásával nyilvános pályázatot hirdetett meg a Közbeszerzési Nívódíj – 2018 elnyerésére. A Díj célja a kiemelkedő színvonalú, fenntarthatósági szempontokat érvényesítő közbeszerzési szakmai teljesítmény elismerése. A pályázat beadása (postai feladása) folyamatos, végső határideje: 2018. október 30. Az elbírálás határideje: 2018. november 30.

Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara

Az INFO magazin legfrissebb száma, melynek témája CSR & Gazdasági Teljesítmény.

Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara

Szeptemberi és októberi rendezvények.

E-kereskedelem, online számlázás

A Modern Vállalkozások Programja és a Google Digital Workshop Program közös rendezvényt tart július 25-én Miskolcon, a Tudomány és Technika Házában. A 10 órakor kezdődő program középpontjában az e-kereskedelem és az online számlázás áll. A rendezvényen való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

Elérhető a NAV Online Számlázója

A 2018. július 1-jétől kötelező számla-adatszolgáltatást segíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mostantól elérhető, ingyenesen használható számlázó programja, az Online Számlázó. A javarészt kisvállalkozások számára hasznos programot a NAV azért hozta létre, hogy megkönnyítse az új szabályok betartását.

Elismerés a kiváló végzősöknek

A BOKIK idén is köszöntötte és Elismerő Oklevéllel jutalmazta a szakmájukban kiváló eredményt elért végzős tanulókat. A rendezvényt június 4-én, hétfőn, 11 órától tartotta a kamara a Népkerti Vigadóban. Az eseményen 31 iskola 85 diákja vett részt. A fiatalokat köszöntötte Bihall Tamás, a BOKIK elnöke, Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Kovács J. Attila, a kamara kézműves tagozatának elnöke.

Tudnivalók a nyári diákmunkáról

A nyári szünidőben sok középiskolai diák, egyetemi, főiskolai hallgató vállal rövidebb, hosszabb ideig munkát annak érdekében, hogy a nyaraláshoz – nem ritkán a tanulmányok folytatásához – szükséges anyagiakat megszerezze. A diákok foglalkoztatásával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat a Nemzetgazdasági Minisztérium szakemberei foglalták össze.

Közel 1300 tanuló tett sikeres szintvizsgát

Befejeződtek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében lebonyolított szintvizsgák, már csak a pót szintvizsgák vannak hátra. A BOKIK szervezésében az elmúlt hónapokban összesen 108 szintvizsgát bonyolítottak le, 33 iskola bevonásával, 25 szakképesítésben.