Üdvözöljük a

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2017 Február >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27     

JOGSZABÁLYOK

Dr. Vitályos Eszter államtitkár előadása

Március 3-án (péntek) 10 órától a Miskolci Egyetem A/4. ép. I. em. 149. sz. szenátusi tanácstermében Dr. Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkára tart előadást "Uniós pályázati lehetőségek a 2014-2020-as európai uniós programozási időszakban" címmel.

Meghívó innovációs pályázati infónapra

2017. február 21.

 

Az MNKH- Enterprise Europe Network tisztelettel meghívja Önt a Horizon 2020-SME Instrument pályázati lehetőséget bemutató infónapra.

Fogyasztóvédelemi változások!

2017. január 1-jétől átalakult a fogyasztóvédelmi hatósági intézményrendszer, és már a járási hivatalikban érhető el a fogyasztóvédelem. Így mindenki a lakóhelyéhez legközelebbi hivatalban intézheti ezzel kapcsolatos ügyeit, kérhet tanácsot például jótállási, szavatossági, panaszkezelési kérdésekben.

Miniszterhelyettes a külgazdaságról

2017. február 17-én (péntek) 10.00 órától a Miskolci Egyetem A/6 épületének XVIII. számú előadótermében dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes tart előadást "Fókuszban a külgazdaság – nemzetközi sikerek, külpolitikai stratégiák" címmel. Szeretettel várjuk Önt és munkatársait.

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara időközi pályázatot hirdet a mestervizsga Elnökök Országos Névjegyzékébe történő felvételre.

Kisvállalkozókat is érintő 2017 évi adó- és járulékváltozások

A  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara meghívja Önt a Könyvelők Klubjának következő rendezvényeire, melyek az alábbi időpontokban és helyszíneken kerülnek megrendezésre. 2017. január 26. (csütörtök) 11.30 óra Kazincbarcika, Mátyás király út 50 - Hotel Lukács. 2017. január 27. (péntek) 11.00 óra Miskolc, Szentpáli út 1. - BOKIK Székház, IV. emelet.

MEGHÍVÓ - Szakképzési Fórum

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja Önt és könyvelőjét SZAKKÉPZÉSI FÓRUMÁRA.

Modern Vállalkozások Programja_ Megjelent a Pályázat!

Megjelent a „Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása” című felhívás

Modern Vállalkozások Programja Kazincbarcikai Információs Nap

Versenyelőnyre, szakmai üzleti kapcsolatokra és hatékonyságjavulásra tehet szert az országosan is sikeres Modern Vállalkozások Programjának rendezvényén! Várjuk a vállalat- és intézményvezetőket 2017. márius 2-án (csütörtök), 9.00 órától, Kazincbarcikán a Hotel Lukácsban.

 

Rgisztráljon most!

Fontos határidő a vállalkozók számára

Az egyéni vállalkozóknak és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeknek februárban kell benyújtaniuk 2016-ról szóló személyijövedelemadó-bevallásukat. A határidő február 27-én jár le, az elszámolás pedig – az eddig megszokottak szerint – a 16SZJA jelű bevallás benyújtásával teljesíthető.

Ellenőrizze Ön is, hogy érinti-e a REACH regisztráció!

Ha vegyi anyagokat gyárt vagy hoz be az Unióba, esetleg termékeket importál, ellenőrizze, hogy érintett-e a regisztrációban. Kinek kell regisztrálnia? Amennyiben évente legalább egy tonna mennyiségben gyárt vagy EU-n kívülről hoz be vegyi anyagokat, regisztrálnia kell azokat.

Modern Vállalkozások Programja Miskolci Információs Nap

2017. február 8-án „Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan!” címmel szervezünk tájékoztató, szemléletformáló rendezvényt Miskolcon. Az esemény célja, hogy motiválja a mikro-, kis- és középvállalkozásokat a digitális eszközök mindennapos használatára.

Mi mennyi 2017-ben?

Minden évben változnak azok a fontos adózási és jogi szabályok hazánkban, amelyek meghatározzák életünket. Ezeket ismerni kell, hogy ne érjen meglepetésként, ha találkozunk egy-egy új előírással. Összefoglalónkban átlátható módon szedtük össze az idei változásokat.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala képzései

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2017 első felében alapfokú szerzői jogi, alapfokú és középfokú iparjogvédelmi tanfolyamokat hírdet. 

25. Innovációs Nagydíj felhívás

Huszonötödik alkalommal került meghírdetésre a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ.

Konzultáció - EU-Mexikó Globális Megállapodás modernizációja

Az EU - Mexikó Globális Megállapodás modernizációja kapcsán az Európai Unió Bizottsága konzultációt folytat az érintettekkel az EU – Mexikói kereskedelmi kapcsolatokról. A konzultációt egy online kérdőív kitöltése útján valósítja meg és a beérkezett inputokat felhasználva képviseli majd az EU érdekeit a soron következő tárgyalási fordulókon.