Üdvözöljük a

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2018 Június >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
192021222324
252627282930 

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

Adózói Fórum az Online Számla Rendszerről

Az Online Számla Rendszerről, valamint a számlákkal kapcsolatos adatszolgáltatásról három alkalommal – június 19-én, június 26-án és június 28-án – tart nyílt napot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatósága. A vállalkozások számára a NAV által kifejlesztett ingyenes online számlázó program is hamarosan elérhető lesz. A kötelező adatszolgáltatásra való felkészüléshez minden információ megtalálható a NAV Online Számla aloldalán.

Vállalkozókkal találkozunk Encsen

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2018-ban folytatja információs, konzultációs, tanácsadással egybekötött rendezvénysorozatát „A kamara a vállalkozások szolgálatában” címmel. A rendezvény célja, a BOKIK tevékenységének, szolgáltatásainak bemutatása, a közvetlen találkozás a vállalkozásokkal. A sorozat következő rendezvényének helyszíne ENCS.

EuroSkills: újabb szponzor

Ünnepélyes keretek között írta alá a Legrand Magyarország Zrt. vezérigazgatója a EuroSkills Budapest 2018 szponzori szerződését a közelmúltban. A cég nem csak termékekkel és eszközökkel támogatja a szakmák Európa bajnokságát, hanem a fiatal szakemberek felkészítésében és a szeptember 26-28 között zajló verseny lebonyolításában is szerepet vállal.

Kamarai HR klub

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2018. június elsején HR klubot szervez a Joyson Safety Systems Kft.-nél. Témánk: Lehetőségek a munkaerőpiacon, a munkaerő-hiány kezelésének alternatívái.

Felhívás innovatív vállalkozások számára

A BOKIK 2014-ben indította el hagyományteremtő céllal az „Innováció a fejlődés rugója” című rendezvényt, amelynek folytatásaként 2018 őszén ismét konferenciát szervez. A konferencia keretein belül megyénk innovatív cégei és vállalkozói bemutathatják gazdasági eredményt hozó innovatív ötleteiket, fejlesztéseiket, megoldásaikat, innovációs pályázatokon elnyert támogatásokból megvalósított projektjeiket. A kamara várja tehát a cégek pályázatait.

Közel 1300 tanuló tett sikeres szintvizsgát

Befejeződtek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében lebonyolított szintvizsgák, már csak a pót szintvizsgák vannak hátra. A BOKIK szervezésében az elmúlt hónapokban összesen 108 szintvizsgát bonyolítottak le, 33 iskola bevonásával, 25 szakképesítésben.

Munkahelyi képzések támogatása pályázati forrásból - Információs nap

Szeretné megismerni a munkaerő képzés jelentőségét?  Szívesen megismerné a támogatott munkaerőképzés lehetőségeit? Információs napunkon tájékozódhat a pályázati forrásokból megvalósítható képzések lehetőségeiről.

Részvételi lehetőség a China Smart Expo Budapest rendezvényen

2018. május 31. és június 2. között kerül megrendezésre a China Smart Expo Budapest rendezvény, melyre kamaránk megfelelő számú érdeklődő jelentkezése esetén közös utazást szervez.

Előadás az építésfelügyeleti eljárásokról

"Az építésfelügyeleti eljárások és annak intézkedései, valamint az e-napló alkalmazása" címmel szervez előadást a BOKIK június 19-én, 10 órától Miskolcon, a Jakab Oktatási Kft. épületében (Kis-Hunyad út 1.)  A rendezvény előadója: Orbán Zsuzsanna, a Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatala Hatósági Főosztályának osztályvezetője.

Elismerés a kiváló végzősöknek

A BOKIK idén is köszöntötte és Elismerő Oklevéllel jutalmazta a szakmájukban kiváló eredményt elért végzős tanulókat. A rendezvényt június 4-én, hétfőn, 11 órától tartotta a kamara a Népkerti Vigadóban. Az eseményen 31 iskola 85 diákja vett részt. A fiatalokat köszöntötte Bihall Tamás, a BOKIK elnöke, Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Kovács J. Attila, a kamara kézműves tagozatának elnöke.

Digitális KKV Nap: Fókuszban a turizmus

A Modern Vállalkozások Programja keretében Digitális KKV Napra várjuk az érdeklődőket, amelynek  témája a "Turizmus digitalizációja". A rendezvény előadásai június 12-én, kedden 10 órakor kezdődnek Miskolcon, a Tudomány és Technika Házában (Görgey A. út 5., a sportcsarnok mellett)

Tudnivalók a nyári diákmunkáról

A nyári szünidőben sok középiskolai diák, egyetemi, főiskolai hallgató vállal rövidebb, hosszabb ideig munkát annak érdekében, hogy a nyaraláshoz – nem ritkán a tanulmányok folytatásához – szükséges anyagiakat megszerezze. A diákok foglalkoztatásával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat a Nemzetgazdasági Minisztérium szakemberei foglalták össze.

Bartók+klaszter

Az idei Bartók Plusz a fesztivál történetének legnagyszabásúbb nemzetközi összefogással létrejövő Bartók-produkciójával nyitja meg kapuit. A rendezvény június 8-17. között várja az érdeklődőket. A Miskolc Belvárosi Gazdaságfejlesztő Klaszter ebben az évben is akcióval kapcsolódik az operafesztiválhoz.

Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) Tőkeakadémia 7. tréning - 2018. május 30-31. és június 13-14.

Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) Tőkeakadémia 7. tőkebevonási ismeretek témára fókuszáló soron következő kiscsoportos, interaktív képzését. A tanfolyamot kétszer kétnapos bontásban, vidéki helyszínen tartjuk. A képzéssel célunk a magyar vállalkozások forrás-, illetve tőkebevonási ismereteinek, képességeinek fejlesztése, ezen keresztül pedig a befektetéseket vonzó tulajdonságaik javítása. A képzés során korszerű piaci, üzlet tervezési, pénzügyi, forrásbevonási és cégprezentációs ismereteket adunk át, befektetési fókusszal.

Szakma Sztár: két ezüst, egy bronz

Megszületett a Szakma Sztár Fesztivál végeredménye. A mérleg: két ezüst, egy bronz. A megoszlás a következő:A kereskedők közül második helyezést ért el Tóth Gabriella, harmadik lett Tóth Klaudia. vendéglátás-szervezők között versenyző Panyik Milán második lett.

Küldöttgyűlés Ipar 4.0 - Pomázi Gyula helyettes államtitkár előadása

"A kkv-k versenyképességét az innovatív szemlélet, az ehhez való értés, az ebben való szerepvállalás határozza meg a következő időszakban" – mondta a BOKIK LIV. Küldöttgyűlésén tartott előadásában Pomázi Gyula. Az iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkár az Ipar 4.0 gazdaságfejlesztési hatásairól beszélt prezentációjában.