Üdvözöljük a

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2018 Április >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
161718192122
23242526272829
30      

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

A BOKIK szombaton ZÁRVA!

Tisztelt Ügyfeleink, Partnereink! Kamaránk az informatikai rendszer karbantartása miatt április 21-én, szombaton ZÁRVA tart.

Megértésüket köszönjük!

Fókuszban az informatika

Az infokommunikáció és elektronika lehetőségeiről, fejlesztési irányairól, az ipari alkalmazásokról lesz szó a Miskolci Egyetem és a BOKIK által szervezett következő üzleti reggelin. A programnak, amelyen az iparvállalatok képviselői is részt vesznek, a City Hotel Miskolc ad otthont április 25-én, szerdán 8 óra 30 perctől. A BOKIK-nak és az egyetemnek ez a második ilyen jellegű közös rendezvénye, az elsőn a járműipari fejlesztési lehetőségekről volt szó.

Küldöttgyűlés Ipar 4.0 - Pomázi Gyula helyettes államtitkár előadása

"A kkv-k versenyképességét az innovatív szemlélet, az ehhez való értés, az ebben való szerepvállalás határozza meg a következő időszakban" – mondta a BOKIK LIV. Küldöttgyűlésén tartott előadásában Pomázi Gyula. Az iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkár az Ipar 4.0 gazdaságfejlesztési hatásairól beszélt prezentációjában.

Nyékládházán találkozunk a vállalkozókkal

Kamaránk idén folytatja információs, konzultációs, tanácsadással egybekötött rendezvénysorozatát "A kamara a vállalkozások szolgálatában" címmel. A sorozat következő állomása: Nyékládháza, ahol április 25-én, szerdán, 10 órára várják vezető munkatársaink az érdeklődőket. A program helyszíne a Furmann Imre Művelődési Ház és Könyvtár (Kossuth utca 56.).

Kamarai hozzájárulás: lejárt a határidő

Március 31-én lejárt a kamarai hozzájárulás befizetésének határideje. A vállalkozások többsége pontosan teljesítette ezt a törvény által előírt kötelezettséget, akik azonban lekésték az említett dátumot, még pótolhatják a befizetést, amelynek összege 5000 forint.

EuroSkills: aláírták a támogatói szerződést

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelenlétében, ünnepélyes keretek között írta alá a EuroSkills Budapest 2018 hat főszponzora az esemény támogatói szerződését. Az idén szeptember 26-a és 28-a között megrendezett versenyen Európa legjobb fiatal szakemberei mérik össze ügyességüket és tehetségüket. Megyénket Varholik Dávid képviseli majd a megmérettetésen ápoló szakmában.

Munkahelyi bölcsődék

Miért érdemes munkahelyi bölcsödét nyitni, és milyen feltételekkel tehetik ezt meg a vállalkozók?  Milyen pályázati lehetőségek vannak a témában? Erről olvashatnak a mellékelt tájékoztatóban.

Varholik Dávid már készül a EuroSkillsre

Már javában készül a szeptemberi budapesti EuroSkills versenyre a miskolci Varholik Dávid, aki ápoló szakmában képviseli majd hazánkat a szakmák Európa Bajnokságaként is emlegetett megmérettetésen. Bemutatjuk azt is, mit érdemes tudni az idei EuroSkillsről.

Négy berzés a Szakma Sztáron

Az idei Szakma Sztár Fesztiválon négy berzés diák képviseli megyénket. Dakó Donáth, Tóth Gabriella, Tóth Klaudia kereskedő szakmában indul a megmérettetésen, Panyik Milán pedig a vendéglátás-szervezők között száll ringbe a legjobbnak járó díjért. A fesztivált – április 23-25-én – a korábbi évek hagyományainak megfelelően Budapesten, a Hungexpo területén szervezi meg a Magyar kereskedelmi és Iparkamara.

Részvételi lehetőség a China Smart Expo Budapest rendezvényen

2018. május 31. és június 2. között kerül megrendezésre a China Smart Expo Budapest rendezvény, melyre kamaránk megfelelő számú érdeklődő jelentkezése esetén közös utazást szervez.

Megtartotta LIV. Küldöttgyűlését a BOKIK

A BOKIK LIV. Küldöttgyűlése megtárgyalta és elfogadta a kamara 2017. évi munkájáról szóló beszámolót, és az idei munkatervet is. Bihall Tamás, a kamara elnöke szóbeli összefoglalójában kiemelte: az elmúlt év gazdasági mutatóinak ismeretében bátran kijelenthetjük, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye gazdasága dinamikusan fejlődik.

INDUL AZ MKIK GVI 2018. ÁPRILISI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

"Magyar kézműves remek" pályázat

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) ebben az évben is meghirdette pályázatát a „Magyar kézműves remek” elismerő cím elnyerésére. A pályázat célja elsősorban a magyar kézművesség értékeinek és mestereinek elismerése, a kézműves szakma rangjának emelése, a magyar kézművesség turisztikai kínálatának gazdagítása.

Előadás a GDPR-ról

Május 25-től új adatvédelmi rendelet, a GDPR (General Data Protection Regulation) szabályozza a magánszemélyek adatainak védelmét Magyarországon is. A vállalkozások felkészülését segítendő a BOKIK – immár harmadik alkalommal – előadást szervez a témában április 16-án, 10 órától a Felnőttképzési Központ Konferenciatermében (Miskolc Soltész Nagy Kálmán út 10.). A rendezvény előadója: Dr. Bujtor Gyula munkajogi szakjogász.

Teltházas a Construma

Április 11. és 15 között rendezik meg idén a Construma kiállítást a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Az építőipar folyamatos fejlődése a CONSTRUMA csokor iránti fokozott kiállítói érdeklődésen is jól mérhető: gyakorlatilag megteltek a kiállítás pavilonjai, szinte minden hely elkelt. Ez jó hír az építőipar szereplőinek, hiszen látogatóként igen széles kínálattal, számos újdonsággal találkozhatnak majd ezeken a napokon. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a Budapesti Komplex Szakképzési Centrummal és a Bútorszövetséggel közösen jelenik meg a Construmán április 12-én, csütörtökön 10 órától 16 óráig a Fától a Bútorig 2018 elnevezésű programmal.

ENRICH in the USA - támogatás az amerikai piacra történő kijutáshoz

Öt új kiírásra lehet pályázni az ENRICH in the USA hálózat (European Network of Research and Innovation Centres and Hubs, USA) oldalán. Európai kutatók és innovációs szakemberek, kutatóintézetek, start-upok, kis- és középvállalkozások kaphatnak támogatást az amerikai piacra történő kijutásban. A NearUS néven indult projekttel párhuzamosan két másik kezdeményezés is létezik, hogy Brazíliában és Kínában hozzon létre hasonló központokat. A három hálózat összefoglaló oldala az ENRICH Centres.