Üdvözöljük a

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2018 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
151617182021
22232425262728
293031    

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

CSR konferencia

Trendek, folyamatok, összefüggések, melyek a cég/szervezet CSR (vállalati felelősség és fenntarthatóság) életét is befolyásolják... Évi, összegző CSR konferencia 2018. október 30-án, a Magyar Külkereskedelmi Bank székházában. Fővédnök: dr. Palkovics László miniszter (Innovációs és Technológiai Minisztérium).

Kamionnal népszerűsített pályaorientáció

Ezekben a napokban indul az MKIK országos kamionos roadshow-ja , amelynek elsődleges célcsoportját a pályaválasztás előtt álló 8. osztályos diákok jelentik. Megyénkben Mezőkövesden és Miskolcon várja a fiatalokat a különleges és hatalmas járgány október 17-én és 18-án.

A Holnap Dolgozója - Munkaerő-piaci Fórum

A magyar nemzetgazdaság és a vállalkozások versenyképessége szempontjából egyre aggasztóbb mértékű a digitális kompetenciákkal rendelkező munkavállalók hiánya. Az iparágakat egységesen átható digitális transzformáció komoly kihívás elé állítja azokat a cégeket, és cégvezetőket, akik a jelenséggel nem foglalkoznak, hiszen ezzel tetemes versenyhátrányba kerülnek, de akár a vállalkozásuk létét is veszélyeztetik.

Ipar 4.0 konferencia

Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE) és a  Portfolio nevében meghívjuk az 2018. október 18-án, a Hungexpo-n megrendezésre kerülő közös szervezésű Ipar 4.0 konferenciára, mely idén az AUTOMOTIVE HUNGARY-Nemzetközi Járműipari Beszállítói Szakkiállítás hivatalos konferencia programja lesz.

3 arany, 3 ezüst, 3 bronz

Ezüstérmes lett a miskolci Varholik Dávid a szakmák Európa-bajnokságán ápolás szakmában. A EuroSkills Budapest 2018 győzteseit szeptember 29-én hirdették ki a Papp László Budapest Sportarénában. A megmérettetésen 27 szakmában indult magyar versenyző, ebből 17 versenyszakmákban értek el helyezést. Hazánk ismét bebizonyította, hogy a magyar fiatalok nem maradnak el szaktudásban és tehetségben európai társaiktól.

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) 5.2.1

Ezúton szeretnénk felhívni szíves figyelmét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal által megvalósított GINOP 5.2.1 Ifjúsági Garancia kiemelt projekt 25 év alatti fiatalokat segítő támogatási lehetőségeire.

Közbeszerzési nívódíj pályázat

A Közbeszerzési Hatóság a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakmai támogatásával nyilvános pályázatot hirdetett meg a Közbeszerzési Nívódíj – 2018 elnyerésére. A Díj célja a kiemelkedő színvonalú, fenntarthatósági szempontokat érvényesítő közbeszerzési szakmai teljesítmény elismerése. A pályázat beadása (postai feladása) folyamatos, végső határideje: 2018. október 30. Az elbírálás határideje: 2018. november 30.

Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara

Az INFO magazin legfrissebb száma, melynek témája CSR & Gazdasági Teljesítmény.

Beszállítói "Roadshow"

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által, Debrecen Megyei Jogú Várossal, Berettyóújfalu, Hajdúnánás, Püspökladány Városokkal, a Békés, a Borsod-Abaúj-Zemplén, a Jász-Nagykun-Szolnok és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamarákkal együttműködésben szervezett beszállítói rendezvény-sorozat.

B2B meetings Kosice - IT sector, 25. october

A  Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara Kassai Regionális Kamarája tisztelettel meghívja Önt az IT iparra összpontosító magyar - szlovák cégek és kutatás-fejlesztési szolgáltatók B2B találkozójára, melynek ideje: 2018. október 25. (csütörtök), 10.00 – 14.00 óra, helye: Hotel Yasmin****,Tyršovo nábrežie 1, Košice, Szlovákia

Foglalkoztatásról és munkavédelemről

A foglalkoztatási támogatásokról és az ezzel kapcsolatos pályázati lehetőségekről, valamint a munkaügyi és munkavédelmi ellenőrzésekről szervez előadást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara október 25-én, csütörtökön 10 órától. A rendezvény előadói a Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatalának vezető munkatársai lesznek. A rendezvény helyszíne: a Jakab Oktatási Kft., Miskolc, Kis-Hunyad u. 1.

INDUL AZ MKIK GVI 2018. OKTÓBERI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Információs nap - Munkahelyi képzések támogatása pályázati forrásból

Szeretné megismerni a munkaerő képzés jelentőségét?  Szívesen tájékozódna a támogatott munkaerőképzés lehetőségeiről? Információs napunkon (2018. október 11.) felvilágosítást kaphat a pályázati forrásokból megvalósítható képzések lehetőségeiről.

Elindult az „Az Év Honlapja” pályázat!

Már lehet jelentkezni Magyarország legismertebb online marketingkommunikációs pályázatára. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat idén 17. alkalommal hirdeti meg a digitális megmérettetést, amelyre a szakmai zsűri a legfrissebb webes megoldásokon kívül a legjobb influencer kampányokat is várja. A pályázatokat 2018. október 15-ig lehet leadni a www.azevhonlapja.hu weboldalon.

Bajor szakmai út novemberben

A Német-Magyar Ipar és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) szakmai utat szervez Bajoroszágba. Az időpont 2018. november 12-15. Az útra startup vállalkozások, multiplikátorok, inkubátorházak, kockázati tőkekezelők és egyéb, a startup ökoszisztémában tevékenykedők jelentkezését várják a szervezők. Jelentkezési határidő: 2018.09.10.

Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara

Szeptemberi és októberi rendezvények.