Üdvözöljük a

Búcsúzunk a MESTERSZAKÁCSTÓL

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2017 December >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
111213141617
18192021222324
25262728293031

ÜZLETI AJÁNLATOK

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

Búcsúzunk a MESTERSZAKÁCSTÓL

Elment a MESTERSZAKÁCS! A hír mindannyiunkat letaglózott. Az elmúlás fölötti döbbenet szívszorító: Mátyás Rudit – mert mindenki így szólította – nem látjuk többé. Tudtuk, betegséggel küzd, mégis hirtelen, váratlanul jött a vég. Már hiába várjuk a kamarába a mesterképzésre, a mestervizsgára, többé nem köszön ránk a maga kedvesen harsány, szeretetteli módján, ha összetalálkozunk, nem kerül ki a keze alól több ifjú szakács, és megfontolt szakmai tanácsait sem hallhatjuk már egyetlen főzőverseny zsűrijében sem.

Neve fogalom volt a szakmában, nemcsak Miskolcon, de a megyében, sőt az országban is. Emblematikus alakja egyet jelentett magával a vendéglátással, a minőséggel, a szaktudással, az igényességgel, a szakma maximális tiszteletével. Emberként igazi jó barát, segítőkész kolléga, a társaság örök középpontja volt. 

Fiatalon elkötelezte magát a számára oly fontos mesterség mellett, hiszen még gyerekként ígérte meg apjának, hogy nagy szakács lesz. Szavatartó emberként beváltotta az ígéretet. Sorra nyerte a területi, hazai-, nemzetközi versenyeket, mígnem Luxemburgban 1986-ban egyéni világkupa győztes lett. Ezt a címet elsőként ő szerezte meg Magyarországnak. Nem véletlen, hogy erre volt a legbüszkébb, pedig a frankfurti szakácsolimpián a Lukács István vezette csapat tagjaként Oscar díjat is kapott.

Érthető, hogy sok helyre csábították, de ő még a fővárosi nagy házak ajánlataira is nemet mondott, Miskolcon akarta bizonyítani tudását, és ez sikerült neki! Felkészültségét megmutatta Európa különböző országaiban, főzött állami-, egyházi vezetőknek, kormánytagoknak és számos ismert művésznek is, de a hazai pálya – a Juno Hotel, a Hotel Palota, a Pelikán Club – volt számára az igazi szerelem.

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség életműdíjjal tüntette ki, és megkapta a legmagasabb hazai szakács szakmai kitüntetést a Venesz József díjat is. Szeretett Miskolcától két alkalommal kapott magas elismerést: Miskolci Gyémánt lett és átvehette a város Nívóját.

A BOKIK számára a fiatal szakemberek képzésében és a mesterképzésben, vizsgáztatásban végzett kimagasló munkát. Mindannyian tiszteltük, nagyra tartottuk, többünket megtisztelt barátságával. Most búcsúzunk a korszakos cheftől, a kiváló kollégától, baráttól. Nyugodj békében!

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Elnöksége és Kollektívája