Üdvözöljük a

Nyílnak az új MFB pontok

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2017 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
1617181920
21
22
23242526272829
3031     

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

Nyílnak az új MFB pontok

Megyénkben július 31-ig 4 MFB Pontot nyitottak OTP Bank fiókokban: Miskolcon, Kazincbarcikán, Ózdon és Tiszaújvárosban. Augusztusban további 3 MFB Pont nyílik: Sárospatakon, Sátoraljaújhelyen és Putnokon. Még ez év őszén további városokban – Edelényben, Encsen, Mezőcsáton, Mezőkövesden, Szerencsen, Szikszón és Tokajban – nyitnak MFB pontot az OTP Bank fiókjaiban. A miskolci megnyitón részt vett Bihall Tamás, a BOKIK elnöke is.

Az OTP Bank, az MKB Bank, a GRÁNIT Bank és az NHB Bank egy-egy fővárosi fiókjában tartott megnyitóval elindult az MFB Pontok hálózatának bővítése. Július 31-el 126 új MFB Pont kezdte meg működését, melyeket – legkésőbb év végéig — további 74 MFB Pont megnyitása követ majd. Ezzel összesen 642 elemből álló hálózat gondoskodik majd az európai uniós hitelek és támogatással kombinált hitelek közvetítésével a vállalkozások és a lakossági ügyfelek számára. Az OTP Bank összesen 163 fiókjában alakít ki MFB Pontot. A hitelintézet a rugalmas és gyors ügyintézés mellett szakértő segítséget kínál a támogatások kihelyezésében és a kapcsolódó pénzügyi szolgáltatásokban is.

A hitel-és vissza nem térítendő forrással kombinált hiteltermékek értékesítésére a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) 2016 során 442 MFB Pontból álló hálózatot hozott létre, melynek további 200 ponttal való bővítésére az MFB közbeszerzési pályázatot hirdetett. A 2017 májusában lezárult pályázaton nyertes pénzintézetek — a már meglévő konzorciumi partnerekhez hasonlóan -, saját hálózatukon belül, az MFB Pontok arculatával ellátott fiókokban állnak az ügyfelek rendelkezésére. A bővítés célja, hogy a kedvezményezettek minél több helyen, a lehető leggyorsabban jussanak — a jelenleg még rendelkezésre álló, nagyságrendileg 320 milliárd forintos - forráshoz, illetve szakmai tanácsokhoz. Annak érdekében, hogy az ország minden területén minél közelebb igénybe vehetőek legyenek ezek a szolgáltatások, az OTP Bank összesen 163 fiókjában alakít ki egyedi arculatú MFB Pontot a különféle uniós hiteltermékek közvetítésére. Az OTP Bank mellett — konzorciumi partnerként — az MKB Bank 35, míg a Gránit Bank és az NHB Növekedési Hitel Bank egy-egy fiókkal növeli majd az MFB Pontok számát.

A hálózatban év végéig összesen 63 első kategóriájú MFB Pont lesz, amelyek a teljes hitelezési és értékesítési folyamatot végzik az összes elérhető termék esetében. További 260 második kategóriájú. ahol megvalósul az országos elérést igénylő termékek teljes hitelezési és értékesítési folyamata, illetve 319 harmadik kategóriájú MFB Pont, melyek fő feladata a tájékoztatás és az ügyfél érdeklődés továbbítása.

„Látva, hogy az uniós visszatérítendő források iránti érdeklődés még az előzetes várakozásokat is túlszárnyalja, kulcsfontosságúnak érezzük, hogy bankunk minél hangsúlyosabban járuljon hozzá a források sikeres lehívásához és felhasználásához. Az OTP Bank kiterjedt fiókhálózatával, szakmai tapasztalatával és gyors, rugalmas ügyintézéssel támogatja jelenlegi és leendő ügyfeleit" — mondta Wolf László, az OTP Bank Kereskedelmi Banki Divízió vezetője.

Kapcsolódó anyagok: