Üdvözöljük a

Nyolc induló, két nyertes

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2017 December >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
111213141617
18192021222324
25262728293031

ÜZLETI AJÁNLATOK

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

Nyolc induló, két nyertes

A BOKIK szervezésében nyolc kézműves indult megyénkből a „Magyar Kézműves Remek” cím elnyerésére kiírt pályázaton, közülük ketten részesültek a rangos elismerésben. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) 15. alkalommal hirdette meg ezt a versenyt, amelynek díjátadóját szeptember 22-én tartották Budapesten, a Hungexpo területén. A megyei nyertesek: Debreczeni Sándor miskolci késes népi iparművész és Bogdán Erzsébet sárospataki hímző népi iparművész.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a díjátadón kiemelte, Magyarország akkor tud élen járni, ha speciális, egyedi termékeit is megmutatja, a magyar kézművesek értéket alkotnak, és példát mutatnak a hagyományok őrzésében. Hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaság évről évre előbbre tudott lépni, Magyarországon mintegy 4 millió 400 ezren dolgoznak. A magyar gazdaság lendülete, a bérek folyamatos emelkedésével bővülő vásárlóerő lehetővé teszi, hogy a kézműves termékeknek is legyen piaca – tette hozzá.
Varga Mihály kiemelte a szakképzés jelentőségét, fontosnak nevezte a hagyományok követését, és partnerséget ajánlott abban, hogy a speciális kézműves szakmák oktatása bekerüljön a szakképzésbe, felnőttképzésbe.
Miklóssy Ferenc, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) általános alelnöke elmondta, hogy az idén 15. alkalommal meghirdetett pályázatuk egyre népszerűbb.
A Magyar Kézműves Remek pályázatra az idén 91 jelentkezés érkezett, 36 kapta meg a Magyar Kézműves Remek díjat, közülük 31 mutatkozik be az OMÉK-on.
Miklóssy Ferenc javasolta, hogy a jövőben a Magyar Kézműves Remek pályázatot terjesszék ki a Kárpát-medence egész területére.
Jövőre a Magyar Kézműves Remek pályázat eredményét a budapesti Szakmák Európa Bajnokságán, az EuroSkills 2018 versenyen hirdetik ki, és mutatják be az alkotásokat – mondta Fekete Balázs, az MKIK kézműipari alelnöke. Hozzátette, hogy a versenyen a magyar csapat magyar viseletben szerepel majd, ezzel is kifejezve az ország elkötelezettségét a hagyományok iránt.

(MTI)

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei indulók névsora:

 

Nyertesek

 

Pályázó Mesterség Pályamunka

Bogdán Erzsébet
Sárospatak

 

hímző népi iparművész Úrihímzéses terítő
Debreczeni Sándor
Miskolc
késes népi iparművész Szalonnázó Bicska
Diána II. Vadásztőr
Fodor-féle Hattori Bicska

 

 

Indulók

Ducsai Ágnes Georgina

Miskolc

ruhaipari szakoktató

Menyegzői ruha együttes kalotaszegi kézi hímzéssel

 

 

Egyedné Anna

Bükkaranyos

Ékszerkészítő kézműves,

Ötvös tanuló

 

Csíksomlyó üzenete

Juhász Béláné

Alsótelekes

hímző

Lakodalmi garnitúra: násznagy-kendő,

vőfélykötő, vőfélykendő,

nyoszolyókendő, kötény/surc,

 kosárkendő

 

Kiss Ágnes

Miskolc

Kozmetikus,

természetgyógyász,

natúr kozmetikum készítő

Bükki Napsugár Natur Kozmetikum

termékcsalád 

      

Merényi József

Miskolc

 

Faműves

Református énekeskönyv

Schmelczer Béláné

Kazincbarcika

hímző

Felvidéki szálhúzásos vagdalásos csillagmotívumú asztal- és asztalközép terítő

 

Kapcsolódó anyagok: