Üdvözöljük a

Segít a nyugdíjas szövetkezet

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2017 December >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
111213141617
18192021222324
25262728293031

ÜZLETI AJÁNLATOK

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

Segít a nyugdíjas szövetkezet

Június végén alkotta meg az Országgyűlés, azt a jogszabályt, amely lehetővé teszi a nyugdíjas szövetkezetek létrehozását. A jogszabály kedvező feltételeket teremt a nyugdíjasok és a foglalkoztatók számára is. Miskolcon – augusztusban – elsőként alakult meg a Harmadik Kor Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet irodája, és már 1000 fölött van azoknak a száma, akik regisztráltak honlapjukon.

Mi volt a szövetkezetek létrehozásának célja, és mik az első tapasztalatok, milyen az érdeklődés? – kérdeztük Kiss Gábort, a szövetkezet elnökét.

A vállalkozások, intézmények vezetői számára napjainkban az egyik legfontosabb kérdés, hogy hogyan biztosítsák a megfelelő munkaerőt a stabil működéshez, növekedéshez. Fontos lehetőséget jelenthet, ha az aktív idős generáció szakmai tudását, tapasztalatait is erőforrásnak tekintjük. Ebből kiindulva alkotta meg az országgyűlés azt a jogszabályt, amely lehetővé teszi a nyugdíjas szövetkezetek létrehozását. Azoknak, akik a nyugdíj mellett – regisztrált szövetkezeti tagként – munkát szeretnének vállalni, az eddigi kondíciókhoz képest több tízezer forinttal is magasabb lehet a havi jövedelmük, mert csak a 15 százalékos jövedelemadót kell megfizetni. Előnyös a nyugdíjas szövetkezeteken keresztül végzett munka a foglalkoztatóknak is, hiszen jelentősen csökken a közterhek összege. Ami a tapasztalatokat illeti, még csak néhány hét van a hátunk mögött, de folyamatosan nő az érdeklődés. Már több mint 1000 nyugdíjas regisztrált a honlapunkon, vannak diplomások, szakmunkások és betanított munkára vállalkozók is. A cégek, foglalkoztatók figyelme is egyre inkább ránk irányul, és természetesen már vannak kiközvetített nyugdíjasaink is.

 

Konkrétan mit kínál a vállalkozások, intézmények számára a szövetkezet?

Három elemű programot ajánlunk a foglalkoztatóknak. Először is azt, hogy váltsák ki a jelenleg foglalkoztatott nyugdíjas munkatársaik alkalmazását a szövetkezettel együttműködve sokkal kedvezőbb konstrukcióra. A következő elem, hogy előre gondolkodva, velünk együttműködve tartsák meg részmunkaidőben a következő néhány hónapban nyugdíjba vonuló munkatársaikat. Harmadik ajánlatunk, hogy a szövetkezet honlapján elérhető adatbázisban igényeik alapján, optimalizált szűréssel kereshetnek olyan aktív időseket, akik megfelelnek az általuk keresett paramétereknek.

 

A közelmúltban Sátoraljaújhelyen és Ózdon is nyitottak partnerirodát…

Szeretnénk, minél közelebb lenni a nyugdíjasokhoz és a munkaadókhoz is az egész megyében. Tapasztalataink szerint a személyes tájékozódás, információ csere nagyon fontos, ezért Sátoraljaújhelyen a Zempléni Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány székhelyén, Ózdon pedig a Borsod Tranzit Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. telephelyén nyílt meg a partnerirodánk. Terveink szerint legközelebb Mezőkövesden nyitunk irodát.

 

Miskolcon hol kereshetik a szövetkezet munkatársait az érdeklődők?

Az Arany Corvin emeletén található az irodánk, de az érdeklődők megtalálhatják a legfontosabb információkat a honlapunkon, amely a www.nyugimunka.hu címen érhető el. Keressenek minket bátran, hiszen azért vagyunk, hogy az aktív nyugdíjasok és a foglalkoztatók egymásra találjanak.