Üdvözöljük a

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2021 Február >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425
26
2728

JOGSZABÁLYOK

MKIK Hírlevél

E-egészségügy - konferencia

Május 18-20 között rendezik Svédország legjelentősebb volumenű e-egészségügy és MedTech konferenciáját a Vitalis 2021 eHealth-t. A konferencia célja az e-egészségügy főbb fejlődési irányának és már létező megoldásainak bemutatása.

Webinárium a kínai gazdaságról

Webináriumot szervez a  Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata március 2-án. A témák: a kínai gazdaság aktuális helyzete, kilátások a pandémia után, piacra lepési lehetőségek. A rendezvény fő előadói az MKIK Magyar-Kínai Tagozatának partnerei és a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének képviselői lesznek.

Tízmilliós hitelprogram TEÁOROK

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) honlapján megjelent, hogy a Kormány döntése szerint az MFB új hitelprogramot indít a világjárvány gazdasági hatásait leginkább megszenvedő ágazatokban működő vállalkozások számára.

HIPA: bejelentkezés február 25-ig

A helyi iparűzési adóról szóló rendelet alapján a mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősülő vállalkozónak a 2021-ben csak az adott előleg-fizetési időpontban esedékes adóelőleg 50 százalékát kell az egyes esedékességi időpontokban megfizetni, de az adókönnyítés igénybevételéhez a vállalkozónak 2021. február 25-ig a székhelye, telephelye szerinti önkormányzati adóhatóság számára nyilatkoznia kell.

Webinárium - hongkongi lehetőségek

Az MKIK Magyar-Kínai Tagozata Magyarország Hongkongi Főkonzulátusának és a Digitális Jólét Nonprofit Kft.-nek a közreműködésével webináriumot szervez február 23-án, melynek fő témái a hongkongi üzleti- és együttműködési lehetőségek az okosváros projektek és megoldások területén.

Nemzetközi hírlevél - február I.

Frissítettük a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos nemzetközi gazdasági hírlevelünket. Az összefoglaló tartalmazza a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az esetleges áruforgalmi korlátozásokról szóló információkat.

Megnyílt az ÉPÍTŐ-5 program

Idén is folytatódik az építőipar technológiai korszerűsítésére és hatékonyságának növelésére irányuló támogatási program, amelyben az ágazatban tevékenykedő mikro-, kis- és közepes vállalkozások vehetnek részt, amelyek február 15-én reggel 8 órától adhatják be támogatási kérelmeiket az Építő-5 programra.

HIPA tájékoztatás

A helyi iparűzési adóval kapcsolatos 2021. január elsejétől hatályos változásokról készített összeállítást kamaránk kérésére Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Adó Osztálya.

Fókuszban Bajorország!

A németországi üzleti lehetőségekről kapnak átfogó képet, a március 3-án 14 órától megrendezésre kerülő Müncheni magyar akcelerátor program webinár résztvevői.

Nemzetközi hírlevél - február III.

 Frissítettük a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos aktuális nemzetközi gazdasági hírlevelünket. Az összefoglaló tartalmazza a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az esetleges áruforgalmi korlátozásokról szóló információkat.

Mi mennyi 2021-ben?

Járulékok, közteherfizetés, illetmények, pótlékok 2021-ben. Az összeállított szakmai anyag hasznos információkat tartalmaz a kamarák és a vállalkozások számára is.

Online - Florida International Trade Expo

A budapesti Amerikai Nagykövetség felhívást tett közzé a 2021. március 16-18.  között megrendezésre kerülő  "Florida International Trade Expo" online üzleti rendezvényről. Az esemény hivatalos nyelve az angol. A részvételi lehetőség a nemzetközi cégek részére DÍJMENTES.

Nemzetközi hírlevél – február II.

Frissítettük a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos nemzetközi gazdasági hírlevelünket. Az összefoglaló tartalmazza a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az esetleges áruforgalmi korlátozásokról szóló információkat.

Tudástól az üzletig

A Miskolci Egyetem Technológia - és Tudástranszfer Igazgatósága (TTI) meghívja Önt a "Tudástól az üzletig - Tudásvagyon hasznosítása a Miskolci Egyetemen" című projektjének következő online rendezvényére, melyet a Területi Innovációs Platformmal és a BOKIK-kal közösen szervez a következő témában: Innovatív egyetem - innovatív vállalkozások - nemzeti laboratóriumok. A rendezvény időpontja: 2021. február 24. - 9:30-11:45.

Kisboltok támogatása - megjelent a kormányrendelet

A falusi kisboltok működését, fejlesztését, valamint a korábban bezárt boltok újranyitását támogatja a Magyar Falu Program idén induló negyedik pillére. A vissza nem térítendő támogatás a kétezer fő alatti településeken vehető igénybe. A részleteket a 62/2021. (II. 12.) Kormányrendelet tartalmazza.

Elektronikus fizetés - NAV tájékoztató

Azok a kereskedők, szolgáltatók, akik nyugtaadási kötelezettségüket kizárólag pénztárgéppel teljesíthetik, január elsejétől kötelesek biztosítani a fogyasztók, a vevők számára az elektronikus fizetés lehetőségét. Tehát, legalább egy, nem készpénzes fizetési lehetőséget kell biztosítaniuk: kártyás fizetés, vagy azonnali átutalásra épülő (pl. QR-kódos) fizetés, vagy más megoldás. Ahhoz, hogy ezek a lehetőségek a pénztárgépbe is szabályosan bekerüljenek a NAV tájékoztatót adott ki 2020. január 18-án.