Üdvözöljük a

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2020 December >>
KeSzeCsüSzoVa
 12345
6
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

JOGSZABÁLYOK

MKIK Hírlevél

Külföldi programok

November 29. - A Kamara Napja

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 1994. november 29-én alakult meg, és ez a nap hagyományaink szerint „A KAMARA NAPJA”. Idén a BOKIK megalakulásának 26. évfordulóját, a Miskolci Kereskedelmi és Iparkamara létrehozásának 141. évfordulóját ünnepeltük ezen a jeles napon. Persze ebben az évben, ahogy minden más program, a Kamara Napi események is elmaradtak. Nem szerveztünk koszorúzásokat, nem tartottuk meg az ilyenkor szokásos ünnepi küldöttgyűlésünket, és nem adtunk át díjakat a kimagasló teljesítményt nyújtó vállalkozásoknak. A pandémia felülírt minden hagyományt, tervet.

Alternatív megoldások bankkártyán innen és túl - INFOkonf rendezvény

Az Észak-magyarországi Informatikai Klaszter "Alternatív megoldások bankkártyán innen és túl - a kötelező elektronikus fizetés biztosításának lehetőségei 2021-ben" címmel december 10-én 11:00-12:00 tartja videokonferencia rendezvényét, amelyre hív és vár mindenkit, akit érint a digitális fizetés vagy érdeklik az újdonsült FinTech megoldások a témában.

Nemzetközi hírlevél - december I.

Frissítettük a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos aktuális nemzetközi gazdasági hírlevelünket. Az összefoglaló tartalmazza a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő, legfontosabb intézkedésekről és az esetleges áruforgalmi korlátozásokról szóló információkat.

Nemzetközi kiállítás előzetes

Bár a COVID-19 megtépázta a nemzetközi vásárnaptárt, és a folyamat még nem zárult le, az Interpress Kiállításszervező Kft. honlapján megtalálhatók a különböző ágazatok számára szervezett jövő évi nemzetközi kiállítások.

Nemzetközi hírlevél - november III.

Novemberben harmadik alkalommal frissítettük a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos nemzetközi gazdasági hírlevelünket. Az összefoglaló tartalmazza a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő, legfontosabb intézkedésekről és az esetleges áruforgalmi korlátozásokról szóló információkat.

Magyar fiatal az Audi egyik legjobb szakmunkástanulója

A Volkswagen Konszern az idei évben ezúttal online díjátadó keretében adta át a "Best Apprentice Award" elismeréseket a nemzetközi szinten legjobban teljesítő, duális képzésben tanuló diákjainak. Kiemelkedő szakmai tudása elismeréseként díjat vehetett át Gyurenka Richárd, aki így az Audi Konszern hét legjobb szakmunkástanulója közé került. A fiatal pályakezdő az elmúlt évben a magyarországi "Szakma Sztár" megmérettetés aranyérmese lett.

Üzleti lehetőségek Kínában - webinárium

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata Magyarország Sanghaji Főkonzulátusának együttműködésével webináriumot szervez, melynek témája a kínai üzleti lehetőséghez kapcsolódó gyakorlati tudnivalók lesznek.

Végső búcsú Dr. Kopátsy Sándortól

A miskolci Deszkatemetőben november 19-én, csütörtökön kísérik utolsó útjára családtagjai, tisztelői Dr. Kopátsy Sándort. A szertartás 10 órakor kezdődik a temető szabadtéri ravatalozójában.

Veszélyhelyzet: az új korlátozások részletei

November 10-én, kedden este a Magyar Közlönyben megjelentek azoknak a korlátozásoknak a részletei, amelyek szerda 0 órától léptek életbe a koronavírus terjedésének a megfékezéséért.

Meghirdették az innovációs Nagydíj pályázatot

A Magyar Innovációs Alapítvány - a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen - a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával, 29. alkalommal hirdeti meg a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot, melynek célja az év legjelentősebb innovációs teljesítmények elismerése.

Új pályázat a divat- és dizájnipari vállalkozásoknak

A magyar divat és kreatívipar világszínvonalú, és egyre több vállalkozás jelenik meg termékeivel a világ divatpiacain. Erre tekintettel hétmilliárd forintos keretösszeggel új pályázat jelent meg a divat- és dizájnipari vállalkozások versenyképességét növelő fejlesztések támogatására a „Divat és Dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című (GINOP-1.2.14-20 kódszámú) felhívás.

Felkészülés a BREXIT-re

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2020. december 8-án, kedden 10.00 órai kezdettel „Felkészülés a BREXIT-re” címmel online fórumot szervez. A rendezvényen szó lesz a kilépés külpolitikai és külgazdasági hatásairól is.

Újabb ingyenes képzések indulnak

A Nyitok Tanulási Központok Hálózata és a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara újabb e-learning és kontaktórás képzéseket indít. Ezek az ingyenes felnőttképzések azonnal használható, versenyképes tudást adnak. Fontos, hogy a munkáltatók számára a munkavállalók képzése semmilyen adminisztrációval nem jár.

Pályázati határidő: december 7.

Megjelent a 2. nyugat-balkáni beruházás-előkészítő és kapacitásfejlesztő támogatási felhívás, melyre 2020. december 7-ig nyújthatók be pályázatok.

Nemzetközi hírlevél - november II.

Frissítettük a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos nemzetközi gazdasági hírlevelünket. Az összefoglaló tartalmazza a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő, legfontosabb intézkedésekről és az esetleges áruforgalmi korlátozásokról szóló információkat.

Munkáltatói igazolás lakhelyelhagyás esetére

A veszélyhelyzet miatt elrendelt kijárási tilalom szükségessé teheti a vállalkozások és dolgozók számára a lakhelyelhagyási igazolás kiállítását. Honlapunkon letölthető az iratminta sablonja DOC és PDF formátumokban.