Üdvözöljük a

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2020 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
 123456
78910111213
1415161718
19
20
21222324252627
282930    

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

Bérelhető rendezvény helyszínek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara felújított székháza ideális helyszínt biztosít konferenciák, szakmai előadások, tréningek, továbbképzések megszervezéséhez és színvonalas lebonyolításához Miskolc belvárosában. Az épület akadálymentesített, lift rendelkezésre áll, valamennyi helyiség klimatizált.

Felnőttképzési On-line Konferencia

Változások és tennivalók – az új felnőttképzés jogszabályi háttere

A felnőttképzés változásai, a képzési rendszer átalakulásának kérdései

Fehér Könyv segíti a felkészülést

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a járvány terjedésének megelőzésében, a kockázatok csökkentésében segíti a hazai vállalkozásokat. A most elkészült Vállalati Fehér Könyv tudományos-szakmai megalapozottsággal, nemzetközi esettanulmányokat ismertetve tesz gyakorlati védekezési, munkaszervezési javaslatokat az őszi-téli időszakra.

Aktuális gazdasági információk

Augusztusban újból frissítettük a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos aktuális nemzetközi gazdasági hírlevelünket.

Kérdőív a Covid-19 járvány hatásairól

Kérdőívet dolgozott ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a COVID-19 járvány gazdasági hatásainak felmérése érdekében.

e-Beszállító oldal

Az e-Beszállító felület segítségével potenciális üzleti partnereket találhat fémipari beszállító vállalata számára.

Aktuális gazdasági információk

Augusztus elsejével ismét frissítettük a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos aktuális nemzetközi gazdasági hírlevelünket.

Aktuális gazdasági információk

Összeállítottuk a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő, legfontosabb intézkedésekről és az esetleges áruforgalmi korlátozásokról szóló információkat. A frissített anyagban az üzleti lehetőségekről is tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők.

"A szakképzés jövője" On-line Konferencia

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Innovációs és Technológia Minisztériummal
együttműködve szakmai konferenciát szervez „A szakképzés jövője” címmel.

Nemzetközi hírlevél - szeptember

Szeptember 4-én ismét frissítettük a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos aktuális nemzetközi gazdasági hírlevelünket.

Felelős foglalkoztatók pályázhatnak

Hatodik alkalommal működik együtt az MKIK és az OFA az „Év Felelős Foglalkoztatója” pályázat keretében. 2020-ban 5 kategóriában pályázhatnak a foglalkoztatók. A pályázatok benyújtásának határideje 2020. szeptember 30. 16.00 óra.

Munkaidőkeret - szabályok

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara javaslatot tett az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak (ITM) arra, hogy a WHO veszélyhelyzet fennállásáig a magyar foglalkoztatási szabályozás is tegye lehetővé a 12 hónapos munkaidőkeret alkalmazhatóságát.

Kamarai választások 2020

Közeledik a 2020. évi, soros gazdasági kamarai választások időpontja. A lebonyolítás szabályairól a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Választási Bizottsága a következő tájékoztatást adja a megye gazdálkodó szervezetei számára...

Bajor-magyar online külgazdasági fórum 2020

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség a Külgazdasági és Külügyminisztérium Müncheni Főkonzulátusával együttműködésben bajor-magyar online külgazdasági fórumot, üzletember találkozót szervez, előzetes tervek szerint 2020. október 13-án. Az időpont azonban még változhat.

PÁLYÁZAT - Nemzeti Exportvédelmi Program

Megjelent a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter által bejelentett - 25 milliárd forintos összköltségvetésű - Nemzeti Exportvédelmi Program mindkét komponensének pályázati kiírása a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség honlapján.

Fogyatékosság-barát munkahelyek pályázata

Megjelent a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerés pályázata. A pályázat célja, hogy elősegítse az álláskereső fogyatékos emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találását, valamint ösztönözze és elismerje azon munkáltatókat, akik folyamatos fejlesztéseket valósítanak meg a fogyatékos, illetve a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása terén.