Üdvözöljük a

A kkv-kat erősíti a Magyar multi program

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2020 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
   234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

JOGSZABÁLYOK

MKIK Hírlevél

Külföldi programok

A kkv-kat erősíti a Magyar multi program

Elsősorban kis- és középvállalkozásoknak segít a Magyar multi program, amelyről február 5-én tartott tájékoztatót az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. (IFKA), és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK).

A rendezvényt megelőzően Szepesi Balázs gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár újságíróknak elmondta: a program segíti a nagy növekedésű, innovatív és exportképes termékeket, illetve szolgáltatásokat előállító vállalkozások további fejlődését.

 

A Magyar multi programot az elmúlt évben hozta létre a kormány azért, hogy a legnagyobb növekedésű vállalkozásoknak adjanak segítséget. Azt szeretnék, ha sok „magyar multi lenne” – fogalmazott az államtitkár helyettes. Elmondta azt is: a programra azon cégek jelentkezhetnek, amelyek korábban már komoly eredményeket értek el, és sikeres pályázat esetén jelentős szakmai és pénzügyi támogatást kaphatnak.

 

Bihall Tamás, a BOKIK elnöke kiemelte: a program a vállalkozások gazdasági növekedési potenciálját segíti, átfogó vállalati diagnosztika keretében azonosítják a kiválasztott vállalkozások fejlesztési szükségleteit és készítenek számukra személyre szabott fejlesztési terveket. Megemlítette: cél az is, hogy a kis- és középvállalkozások növekedjenek, ez a program ezt is szolgálja, a cégek egyedi fejlesztési terveik alapján eszköz- és technológiafejlesztéshez kapcsolódó, vissza nem térítendő pénzt kaphatnak.