Üdvözöljük a

Az innováció a fejlődés rugója III.

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2020 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6
789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

Az innováció a fejlődés rugója III.

Nagy érdeklődés mellett zajlott idén is a BOKIK harmadik alkalommal meghirdetett „Innováció a fejlődés rugója” elnevezésű pályázata. A zsűri a beérkezett pályamunkák közül ezúttal kettőt díjazott, egy cégnek pedig oklevelet adott.

Innovációs díjat kapott a miskolci Ablonczy Kft., amely indulásakor kereskedelmi tevékenységet folytattak, majd saját fejlesztésű vegyipari termékgyártásra tértek át. A pályázatra benyújtott termékük a magyar termesztésű alma levének kipréselése után keletkező almatörköly kivonat készítése. A sikeres fejlesztés eredményeként az előállított kivonat szinergikus hatással tartalmazza az alma majdnem teljes hatóanyagtartalmát. Belekeverhető italokba, ételekbe, és használható egyéb élelmiszeripari-, valamint gyógyszeripari-termékek előállításához.

A zsűri véleménye szerint a fejlesztés külön értéke, hogy ipari melléktermékből a jelenkor meghatározó táplálkozási trendjeibe illeszkedő, értékes hatóanyagú terméket hoznak létre.

A másik díjazott a miskolci Rubway Magyarország Kft. A kisvállalkozást jelentős kutatás-fejlesztési tapasztalattal rendelkező magánszemélyek alapították. Több éves előkészítés után fejlesztették ki a multifunkciós sport burkolatot. Ez az újrahasznosított gumiőrlemény-tartalmú, porózus kopó réteggel rendelkező, teljesen vízáteresztő felület elsősorban kerékpárutak és kerékpározható sétányok építésére ajánlott.

A zsűri szerint a fejlesztés kiemelt értéke, hogy hulladékból visszanyert anyag hasznosításával készül az új termék.

Az innovációs pályázaton oklevelet kapott a miskolci Hőker Kft. A családi vállalkozás több tucat új termék fejlesztését és piaci bevezetését mondhatja magáénak.

 

Az innovációs díjakat február 5-én vehették át a cégek képviselői. Az alkalmat az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal országos innovációs konzultációsorozata adta, amelyet a BOKIK szervezésében a Vigadóban tartottak.

 

Az Ablonczy Kft. képviseletében Ablonczy Attila vette át az elismerést (képünkön jobbra), a Rubway Magyarország Kft. nevében dr. Dimény Imre volt a díj átvevője.

 

innovacios_dijazottak_kep