Üdvözöljük a

Elismerés és felajánlás

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2020 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13
14
1516171819
20212223242526
2728293031  

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

Elismerés és felajánlás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) elnöke, Bihall Tamás vehette át idén a megyei önkormányzat Rákóczi-lánc kitüntetését. Az elismerést a hagyományoknak megfelelően minden évben az államalapítás és Szent István királyunk ünnepén adták át. A BOKIK elnöke a kamara szeptember 23-i ülésén bejelentette: a díjjal együtt járó anyagi elismerést felajánlja a kamara Szentpáli Alapítványának, a szakmunkás tanulók tanulmányainak támogatására.

„Megtiszteltetés volt számomra a megyei önkormányzat legrangosabb díjának átvétele, hiszen az eddigi díjazottak valamennyien a megye prominens személyiségei, akik életútjukkal sokat tettek Borsod-Abaúj-Zemplén társadalmi, kulturális és gazdasági fejlődéséért. Nagy megbecsülés jelent bekerülni ebbe a körbe, és őszinte örömmel fogadtam, hogy idén én kaphattam az elismerést” – mondta Bihall Tamás a BOKIK elnökségi ülésén. Hozzátette:

 

A gazdaság kitüntetése

„Személyemben a kamara vette át ezt a kitüntetést, tágabb értelemben pedig a megye gazdasága, amelyet fontosnak tartok, hiszen megyénk gazdasági szereplői sokat fejlődtek az elmúlt években. A válságot követő időszakban nagyon sok munkával, jó eredményekkel zárhatták a gazdasági éveket, ami a megye megerősödéséhez vezetett. Ennek köszönhető, hogy mára gazdaságunk az utolsó helyekről a stabil középmezőnybe került.”

Az elnök kiemelte azt is, hogy a Rákóczi-lánc ebben az évben első ízben került a gazdaságban dolgozó emberhez, ami követendő példa lehet, azzal együtt, hogy természetesen a különböző területeken számos kiváló szakember dolgozik megyénkben.

Hangsúlyozta azt is, hogy a díjnak köszönhetően a BOKIK-ban végzett munka is fókuszba kerül, hiszen a kamara sokat dolgozik a megye gazdaságnak megerősítéséért, fejlesztéséért különböző programok, rendezvények szervezésével, valamint az oktatás, az innováció területén végzett tevékenységén keresztül. Mint mondta, különleges jelentőséget ad az elismerésnek az a körülmény is, hogy a kamara idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját, és szintén ebben az évben készült el a BOKIK megújult székháza.

 

Felhívás a szakmunkástanulók támogatására

A díjjal együtt járó anyagi elismerést az elnök felajánlotta a szakmunkástanulók tanulmányainak támogatására. „Ez egy szerény összeg ezeknek a fiataloknak a támogatására, de remélem, és kérem is, hogy minél több vállalkozás csatlakozzon a kamara mellett működő Szentpáli István Alapítványhoz, amely forrást biztosít a kiváló eredményt elért szakmunkástanulók segítéséhez.”

Kapcsolódó anyagok: