Üdvözöljük a

MENTORIUS - út az alkotó tudáshoz...

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2020 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456
7
89
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

JOGSZABÁLYOK

Külföldi programok

MENTORIUS - út az alkotó tudáshoz...

A MENTORIUS TUDÁS- ÉS KÉPZŐKÖZPONT révén a Miskolci Egyetem a vállalkozások, intézmények és egyének "tudásigényeire" korszerű, rugalmasan alakítható, sokoldalú "tudástermék-portfóliót", képzéseket, szolgáltatásokat alakít ki hogy támogassa a műszaki, nyelvi, egészségügyi, társadalmi és üzleti kihívások megoldását, a versenyképesség, a siker elérését. A több mint száz képzésünkben a másoddiplomát adó szakirányú továbbképzésektől, a néhány hetes tanfolyamokon át az egy-kétnapos tréningig széles választékot kínálunk, mely a www.mentorius.hu oldalon található, ahol nemcsak jelentkezni, de új képzési igényeket megfogalmazni is lehet.

mentorius_logo

 

A Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával e hírlevélben elsősorban az aktuális jelentkezésű, kiemelt képzéseinket mutatjuk be, a klinikai kutatási munkatárs egészségügyi továbbképzés mellett:

 • műszaki és üzleti-közgazdasági diplomát adó szakirányú továbbképzéseket

  • Lean folyamatfejlesztő szakmérnök és specialista, Nemzetközi hegesztő szakmérnök, Hegesztett szerkezet tervezőmérnök, Abroncsgyártó technológia szakmérnök,

  • Lean vezető, Mérnök-, Jogász-, Orvos és Gyógyszerész közgazdász, Humán Menedzsment, Business marketing szakközgazdász és specialista, Városmarketing szakközgazdász és specialista, Gasztronómiai szakközgazdász és specialista)

 • műszaki és üzleti-közgazdasági témájú rövid kurzusokat, tréningeket

  • Ellenállás hegesztő speciális tanfolyamok, Lemezalakító eljárások technológia és szerszámtervezése, PLC programozási tanfolyam,

  • Nemzetközi piaci stratégia és marketing gyakorlat, Employer branding - munkaadói márkaépítés, Vezetői Akadémia, Coaching szemléletű vezetésfejlesztés, Innováció-versenyképesség-marketing stratégiai tréning, Marketingkutatás korszerű módszerei, Az online marketing tervezése és gyakorlata, Üzleti tervezés az alapoktól, Vállalati döntéstámogatás - haladó szintű Excel, Vállalati adminisztráció - alapszintű Excel

JELENLEG FOLYIK A FELNŐTTKÉPZÉSI PIAC IGÉNYEIT - MŰKÖDÉSÉT FELMÉRŐ KUTATÁSUNK KÉRDŐÍVÜNK KITÖLTÉSÉVEL MONDJA EL ÖN IS VÉLEMÉNYÉT ITT !!!

A következő hónapokban további új

 • informatikai, ezen belül Microsoft és

 • számviteli kötelező továbbképzési és további aktuális témájú képzésekkel jelenünk meg.

Válasszon képzéseinkből vagy rendeljen újat a Mentorius-tól, A miskolci Egyetemtől!

KIEMELT EGÉSZSÉGÜGYI SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSÜNK

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 15.


Klinikai kutatási munkatárs

Aklinikai_kep klinikai kutatási munkatárs stabil életpálya lehetőséget kínál, mely mind anyagilag, mind tudományos aktivitás tekintetében rendkívül sok előnyt biztosít a pozíciót betöltő személy számára.

Az Egészségügyi Kar két féléves szakirányú továbbképzése során megszerzett ismeretek, kompetenciák birtokában a résztvevők képesek lesznek klinikai vizsgáló helyek meghatározására és kiválasztására, etikai és egyéb engedélyek beszerzésére, klinikai vizsgálatok megszervezésére és dokumentálására, a tudományos megbeszélések szervezésére és moderálásárára, a vizsgáló helyek látogatására és ellenőrzésére, kutatási eredmények rögzítésére és az eredmények publikálására, disszeminálására. A gyakorlati képzésben részt vesz a Magyarországi Klinikai Vizsgálatszervezők Társasága.

További információ és jelentkezés: ITT

 

KIEMELT MŰSZAKI SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSEINK

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 15.


Lean folyamatfejlesztő szakmérnök és specialista

Ilean_kepsmerje meg a lean folyamatfejlesztés eszközeit és legyen munkahelye kulcsszereplője!

A Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara Logisztikai Intézete képzésének keretében a korszerű folyamatszemléletre épülő tudást adunk, mely révén a szakember képes lesz a különböző veszteséghelyzetek, szituációk feltárására, azok folyamatos csökkentésére. A képzés a gyakorlatban jól alkalmazható lean eszközök, módszerek megismertetésére, a vállalkozásokon belüli megvalósítási feltételek elemzésére, az alkalmazási technikák, megoldások elsajátíttatására épül. Mindezen tudás, képesség ma már a hatékony, sikeres vállalati működés elengedhetetlen részét képezi. A kétféléves szakirányú továbbképzést megvalósítását, valamint szakmai tartalmának folyamatos korszerűsítését az ALFRA Consulting nemzetközi szervezete támogatja.

További információ és jelentkezés ITT!

 

Nemzetközi hegesztő szakmérnök

nemzetkozi_hegeszto_kepAz Anyagszerkezettani és Anyagtechnológiai Intézet hegesztő szakmérnök képzésének célja, hogy a hegesztés és rokoneljárásai területén megfelelő mélységű szakmai, tudományos és gyakorlati ismereteket adjon a résztvevőknek.

A hegesztő szakmérnöki képzés tanterve és tananyaga az EWF (Európai Hegesztési Szövetség) által előírt követelményeket maradéktalanul kielégíti, ezért a résztvevők a Nemzetközi Hegesztőmérnöki Diplomát (EWE/IWE) is megszerezhetik.

További információ ITT!

 

Hegesztett szerkezetek tervezőmérnök

Shegesztett_szerkezetek_kepzerezzen nemzetközileg elismert hegesztőmérnöki diplomát!

A Nemzetközi Hegesztési Intézet (IIW) ajánlásának megfelelő Nemzetközi hegesztett szerkezet tervezőmérnök szakirányú továbbképzés indul a Miskolci Egyetemen 2019. szeptemberben az Energetikai és Vegyipari Gépészeti Intézet szakvezetésével.

A képzés célja olyan, korszerű ismeretekkel rendelkező, a nemzetközi normáknak megfelelő szakemberek képzése, akik alkalmasak korszerű hegesztett szerkezetek tervezésére a gyártási, a minőségbiztosítási és a gazdaságossági szempontok figyelembevétele mellett.

A képzés megfelel a Nemzetközi Hegesztési Intézet (International Institute of Welding, IIW, 58 ország tagja a világon) ajánlásának. Az IIW-nek Magyarország képviseletében a Magyar Hegesztési Egyesület (MAHEG) és a Magyar Hegesztéstechnikai és Anyagvizsgálati Egyesülés (MHtE) a tagja.

További információ és jelentkezés ITT!

 

Abroncsgyártó technológiai szakmérnök

Aabroncsgyarto_kep képzés célja olyan szakemberek képzése, akik a már megszerzett műszaki képzési területhez tartozó ismereteiket az abroncsgyártás alapanyagaival, termelési és tervezési folyamatainak ismeretével, valamint az abroncsok működésére vonatkozó ismeretek elsajátításával kiegészítve képesek az abroncsgyártással összefüggő feladatok ellátására, problémák megoldására mind a termék- és gyártástervezés, mind irányítási és ellenőrzési folyamatok megoldása terén.

További információ és jelentkezés ITT!

 

KIEMELT ÜZLETI SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSEINK

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 15.

Lean vezető

Llean_vezeto_kepegyen a lean menedzsment szakértője!

A Gazdaságtudományi Kar két féléves szakirányú továbbképzésén végzettek felkészültek lesznek a szervezetek versenyképességét támogató, lean-eszközökkel történő fejlesztések és célkitűzések megfogalmazására, a lean transzformáció megvalósítására; a lean megközelítés szerint működő termelési és szolgáltatási folyamatok elvárásainak és teljesítményének „hagyományos” rendszerű vállalati folyamatokkal történő hatékony összehangolására, fejlesztési javaslatok, változtatási akciótervek önálló megfogalmazására; az értékáram menedzselésére. A Lean vezető másoddiplomával megszerzett tudás alkalmassá teszi birtokosát projektek hatékony menedzsmentjére, csoportban való hatékony részvételre, azok irányítására; sztenderd munkavégzésben való részvételre, munkautasítások kidolgozására.

További információ és jelentkezés ITT!

 

Business marketing szakközgazdász és specialista

business_marketing_kep Legyen a B2B piacok szakértője!

Hogyan lesznek sikeres innovációim? Hogyan biztosítható az ügyfél-orientáltság? Mi a jó belső marketing titka? Ügyfélelégedettség, lojalitás mérésének és menedzsmentjének módszerei (CSM). Mennyit ér egy ügyfél, hogyan optimalizáljuk az ügyfélkapcsolatokat? Mi a leghatékonyabb értékesítési módszer? Milyen piaci együttműködések támogatják céljainkat? Fedezze fel a hírnév, imázs és márkaépítés - ezen belül kiemelten az employer branding - módszereit, a társadalmilag felelős vállalati tevékenység (CSR) megoldásait, marketingtámogatásának módszereit! Sajátítsa el a marketing és alkalmazásainak hagyományos és digitális, online megoldásait! 

További információ és jelentkezés a Business marketing specialista képzésre ITT!

További információ és jelentkezés a Business marketing szakközgazdász képzésre ITT!

 

Mérnök-, jogász-, orvos-, gyógyszerész-közgazdász

Emernok_jogasz_orvos_gyogyszeresz_keprősítse pozícióját az üzleti tudományokkal!

A képzés során széles szakmai alapozást biztosító oktatás zajlik a közgazdaságtudományok területén, melynek során a résztvevők magas szintű módszertani felkészítést kapnak, majd az
üzleti- és menedzsmenttudományokat sajátíthatják el. A képzést az elméleti ismeretek átadása mellett gyakorlati alkalmazhatósága és a nagyfokú gyakorlatorientáció jellemzi. Külön hangsúlyt kap a képzés résztvevő problémafelismerési és problémamegoldási készségének fejlesztése. 

További információ és jelentkezés a Mérnök-közgazdász képzésre ITT!

További információ és jelentkezés a Jogász-közgazdász képzésre ITT!

További információ és jelentkezés az Orvos-közgazdász képzésre ITT!

További információ és jelentkezés a Gyógyszerész-közgazdász képzésre ITT!

 

Humán menedzsment szakközgazdász

human_menedzsment_kepLegyen az emberi erőforrás menedzsment szakértője!

A képzés célja az emberierőforrás-menedzsmentben vagy az üzleti élet más területén szervezeti tapasztalattal rendelkező és a HR terület iránt érdeklődő, felsőfokú végzettséggel rendelkező munkatársak felkészítése a HR területen belüli középvezetői, illetve más szervezeti egységek felé történő HR-es kapcsolattartói feladatkörökre. A képzésben résztvevők a legfontososabb elméleti
alapozás után gyakorlati esettanulmányok alkalmazásával kapnak naprakész menedzsment
ismereteket. A képzés kiemelt célja a különböző emberierőforrás-menedzsment rendszerek
működtetéséhez elengedhetetlen készségek fejlesztése.

További információ és jelentkezés a Humánmenedzsment képzésre ITT!

További információ és jelentkezés a Humánmenedzsment szakközgazdász képzésre ITT!

 

Közszolgálati elemző szakközgazdász

kozszolgalati_elemzo_kep

 A Gazdaságtudományi Kar szakirányú továbbképzésén végzettek diplomájuk birtokában felkészültek lesznek a hazai közszolgáltató vállalatok „jó kormányzására”, intézményi és szervezeti működtetésének fejlesztésére, racionalizálására, hatékonyságának növelésére. A végzett hallgató alkalmas információk szelektálására, értékelésére és feldolgozására, menedzselésére, a probléma- és megoldáselemzésre a jól és a kevésbé jól strukturált helyzetekben, a problémamegoldások szakmailag megalapozott repertoárjának alkalmazására, valamint az információszerzési, tárgyalási és meggyőzési technikák alkalmazására.

További információ és jelentkezés a Közszolgálati elemző szakközgazdász képzésre ITT!

 

Városmarketing szakközgazdász és specialista

Avarosmarketing_keplkalmazza a marketingfogásokat a városmenedzsmentben!

Mitől lesz egy település, egy város, avagy egy megye vonzó, versenyképes? Miként alakítható a területek imázsa? Hogyan fejlesszük, hogyan pozícionáljuk, márkázzuk városunkat? Mikor kell újra-márkázni? Hogyan erősíthetjük a lakosság identitástudatát, elégedettségét? Hogyan csábíthatjuk a turistákat és a befektetőket a településünkre? Hogyan segíthetjük vállalkozásainkat? Hogyan vigyünk sikerre kulturális intézményeket, eseményeket? Hogyan menedzseljünk együttműködve a környezeti és más közös problémákat? Hogyan kommunikáljunk hatékonyan? Mikor jó a digitális, online marketing alkalmazási gyakorlata?

További információ és jelentkezés a Városmarketing specialista képzésre ITT!

További információ és jelentkezés a Városmarketing szakközgazdász képzésre ITT!


Gasztronómiai szakközgazdász

gasztronomiai_kep

A Gazdaságtudományi Kar Marketing és Turizmus Intézete szakirányú továbbképzésének a célja gasztronómiában jártas szakember képzése, aki fel van vértezve a vendéglátó termék- és technológiai ismeretekkel, jártas a világ italkínálatában, önállóan össze tud állítani ital- és ételsorokat, véleményét tudományos alapokra támaszkodva tudja kinyilvánítani, önállóan tud étteremvezetést ellátni, és ételkritikusként is megállja helyét.

További információ és jelentkezés a Gasztronómiai specialista képzésre ITT!

További információ és jelentkezés a Gasztronómiai szakközgazdász képzésre ITT!

 

KIEMELT MŰSZAKI RÖVID KÉPZÉSEINK

Jelentkezés: folyamatos

Ellenállás hegesztő speciális tanfolyamok

ellenallas_hegeszto_kep

Elérhetők az Európai Hegesztési Szövetség által hitelesített bizonyítványt adó európai ellenállás hegesztő speciális tanfolyamok a Miskolci Egyetem Anyagszerkezettani és Anyagtechnológiai Intézetének gondozásában!

A képzések célja, hogy a munkájuk során ellenállás hegesztéssel foglalkozó személyek megfelelő mélységű szakmai, tudományos és gyakorlati ismereteket kapjanak az ellenállás hegesztő eljárások és berendezések területén, megismerjék az anyagok viselkedését ellenállás hegesztés során, a szerzett ismereteket használni tudják a konstrukció és tervezés, a gyártás és alkalmazás során.

A képzések tanterve és tananyaga az EWF (Európai Hegesztési Szövetség) által előírt követelményeket maradéktalanul kielégítik, így a sikeres vizsgát tett résztvevők EWF által hitelesített bizonyítványt kapnak.

További információ az Ellenállás hegesztő specialista képzésről ITT!

További információ a Kiemelt ellenállás hegesztő képzésről ITT!


Lemezalakító eljárások technológia- és szerszámtervezése

Alemezalakito_kep képzés célja az ipari résztvevők megismertetése a legáltalánosabb lemezalakítási folyamatok technológiai- és szerszámtervezési kérdéseivel.

További információ ITT!

 

 

 


PLC programozási tanfolyam

plc_kepA Gépészmérnöki és Informatikai Kar Robert Bosch Mechatronikai Intézeti Tanszéke 4*8 órás képzésének a célja a programozható logikai vezérlő (RexrothL40 PLC) rendszer programozásának, szöveges és grafikai nyelveinek, valamint működtetésének elsajátítása. Azon vállalatok munkatársai részére ajánljuk, akik az automatizáláshoz programozható logikai vezérlő rendszereket alkalmaznak.

További információ ITT!

 

KIEMELT ÜZLETI RÖVID KÉPZÉSEINK

Jelentkezés: folyamatos

 

Nemzetközi marketing stratégia és gyakorlat

Anemzetkozi_marketing_kepdott vállalkozásnál a nemzetközi kereskedelemben különböző státuszokban dolgozó munkatársak számára olyan moduláris felépítésű nemzetközi marketing stratégiai és technikai szakismeretet nyújtó képzés, amely segíti a résztvevőt a jelenlegi munkakörében végzett műveletek rendszerben való átfogó értelmezésére és továbbfejlesztésére. Évtizedes tapasztalatunk szerint ugyanis, sem a nemzetközi nagyvállalatok, sem a KKV vállalatok nem fordítanak elég gondot arra, hogy munkatársaikat a vállalkozás adott nemzetközi szakmai folyamataiba átfogóan bevezessék. Ennek következménye, hogy az adott munkaműveleteken túl gyakran a folyamat egészét nem látják át, így nem is foglalkoznak szinergiák keresésével. Ez pedig előbb-utóbb hatékonysági problémát idéz(het) elő.

További információ ITT!

 

Employer branding - a munkaadói márkaépítés

Aemployer_kep munkáltatói márkaépítés kurzus abból kiindulóan, hogy az üzleti sikerhez nélkülözhetetlen képzett, kellő létszámú, hatékonyan, elkötelezetten dolgozó munkatársi kör kialakítása, megtartása nem csupán a HR szervezet feladata, hanem komplex cégstratégiai kérdés, melynek sikere a marketing-orientált, az átgondolt belső- és külső kommunikációs támogatást élvező menedzsment döntésektől és a márkaépítés végrehajtásának hatékonyságától függ.

További információ ITT!

 

Vezetői akadémia

Avezetoi_kep képzés célja vezető, középvezetői beosztású munkatársai szakmai, gazdasági, társadalmi, közéleti tájékozottságot növelése, ismeret és kompetenciafejlesztés az, a vita- és együttműködési készség erősítése a szakértői előadásokhoz kapcsolódó beszélgetések révén. Lehetséges témák: A jövőnk - az emberi társadalom fejlődésének pozitív és negatív trendjei, fenntarthatóság kockázatai és esélyei - A magyar gazdaság versenyképessége, makro-folyamatok, vállalati lehetőségek - Vállalati menedzsment-gondolkodás. stratégia és operatív szemlélet tapasztalatok, tanulságok - Innováció - versenyképesség - Marketing - Üzleti és társadalmi versenyképesség harmóniája. Döntő tényező: bizalom - a társadalom- gazdaság működésének meghatározó tényezője. A témák a vállalkozás igényei szerint bővíthető. Az „akadémia” előadói az adott tématerület országosan ismert szakemberei, kutatói, menedzserei.

További információ ITT!

 

Coaching szemléletű vezetésfejlesztés

coaching_kepCoaching szemléletű vezetésfejlesztés megvalósítása, mely a teljesítmény és a munka hatékonyságának növelésén túl javítja a szervezeten belüli és kívüli emberi kapcsolatok minőségét, növeli az elkötelezettséget, biztosítja a motiváló szervezeti légkört, mélyíti a kurzuson résztvevők önismeretét, fejleszti a munkavégzés szempontjából (is) meghatározó kompetenciákat. Mindezek által a kurzuson résztvevők képessé válnak magukból a lehető legtöbbet kihozni, rugalmasabban, nagyobb kitartással, toleranciával, és érzelmi kontrollal közelíthetik meg kihívást jelentő feladataikat, emberi kapcsolataikat. A modern vezetéstudományi irányzatok egyik legjelentősebb képviselőjeként, a munkahelyi morálra is pozitívan ható coaching szemléletű vezetésfejlesztés joggal vált népszerű igénnyé minden rugalmasságra törekvő, a fejlődés iránt elkötelezett szervezet számára.

További információ ITT!

 

Innováció - versenyképesség - marketing stratégiai tréning

innovacio_kepA gyakorlat-orientált, szituációs példák, adott esetben a saját vállalati helyzetek elemzésével gazdagított tréning, a nemzetközi és hazai empirikus kutatási, tapasztalati eredményekre épülően, stratégiai és módszertani információkkal segíti a vállalati stratégia, az innovációs stratégia, a piaci stratégia készítését, s az azt realizáló operatív lépések tervezését, megvalósítását. Innovációs versenyelőnyök, mint meghatározó sikertényezők - Az innovációs tevékenység új értelmezése - Nyílt innovációk - Termék-, folyamat-, szervezeti- és piaci innovációk - Az optimális innováció-portfólió kialakítása - megalapozó kutatási, elemzési módszertan. A technológiai és hálózati kompetenciák szerepe az innovációs folyamatokban - Az innovációs folyamatok sikertényezői - Kooperációk, co-creation az innovációs folyamatokban - Innovációmarketing és marketinginnováció - Laterális marketing technika az új termékötletek fejlesztésére.

További információ ITT!

 

A marketingkutatás korszerű módszerei

marketingkutatas_kepA vállalatok gyakorta kerülnek olyan helyzetekbe, amikor a fogyasztókról, versenytársakról, beszállítókról az egyéb gazdasági szereplőkről speciális információkra van szükségük annak érdekében, hogy egy adott marketing jellegű problémát sikeresen kezeljenek. A hagyományos kutatási módszerek mellett egyre jobban teret nyernek a speciális technikák (kísérletek, műszeres megfigyelések, hibrid módszertanok, neuromarketing, online marketing), amelyek alkalmazása sokáig nem képezte részét a gyakorlatnak. Speciális vállalati piaci, üzleti, marketing problémák megoldására irányuló kutatások indításához és lebonyolításához szükséges szakmai ismeretek.

További információ ITT!

 

Online marketing tervezése és gyakorlata

online_marketing_kepA mindennapi üzleti életben felhasználható gyakorlati ismeretek átadása, amelyek segítségével - elsősorban - kis- és középvállalkozás online marketing tevékenység végzésébe tud kezdeni. Napjainkban - a digitalizáció korában - online marketing tartalmak, tevékenység nélkül szinte lehetetlen versenyre szállni, legyen szó bármelyik iparágról. Ezek az ismeretek nélkülözhetetlenek a kis- és középvállalkozás, de a nagy cégek számára is, legyen szó ipari termelésről, kereskedelemről vagy szolgáltatás nyújtásról.

További információ ITT!

 

Üzleti tervezés az alapoktól

uzleti_tervezes_kepAz üzleti tervezés módszereinek elsajátítása, képessé válni az üzleti terv összeállítására, és annak „eladására” a potenciális befektetők részére. Az üzleti terv készítés folyamatának, céljának, funkcióinak, részterveinek megismerése, az egyes résztervek összeállítása során alkalmazható tervezési módszerek áttekintése. Az üzleti terv összeállításának főbb szempontjai; Üzleti tervezés előkészítése; Tervezés szerepe a vállalkozások életében; Az üzleti terv tartalma; Az üzleti terv résztervei: az egyes résztervek összeállítása során alkalmazható tervezési módszerek áttekintése, feladatok megoldása. Iparágelemzés; Termelési, működési terv, Marketing terv, Szervezeti terv. Pénzügyi és finanszírozási terv (Feladat: Cash flow készítés) Kockázatelemzés.

További információ ITT!

 

Vállalati döntéstámogatás - haladószintű Excel

Avallalati_dontestamogatas_kep vállalati gyakorlatban alkalmazható haladó szintű elemző és döntéstámogató feladatok gyakorlati megoldása, elsősorban Excel támogatással. A kurzus során a komplex vállalati döntések meghozását segítő - logikai, rendszerszemléletű gondolkodásmódot igénylő - feladatok megoldása történik a megfelelő információs technológiai eszközök és módszerek kiválasztása, megismerése és készségszintű elsajátítása mellett. A vállalati vezetők, elemzők, fejlesztők számára egyre fontosabb a gazdálkodási folyamatok minél magasabb és mélyebb szintű elemzési-, ábrázolási technikáinak elsajátítása. További információ ITT!

 

Vállalati adminisztráció - alapszintű Excel

vallalati_adminisztracio_kep Gyakorlatias és hatékony segítség az adatkezelés, adatelemzés és az adatvizualizáció területeken. A képzés során az Excel készségszintű használata ismerhető meg az adatbeviteltől, a kimutatások, ábrázolások, adatelemzések készítéséig, amely hatékony támogatás a vállalati ügyintézés, az adminisztráció és a mindennapi számítógépes munka során.

További információ ITT!