Cookie / Süti tájékoztató
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy az bokik.hu honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében cookie-kat alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Elfogadom
AA

Rendezvényeinkről írták

Ausztriába, a Klagenfurti Őszi Vásárra szervezett szakmai utat a BOKIK szeptember 11-13. között a vállalkozásfejlesztési program keretében. A vásár tematikája idén a következő öt területre fókuszált: Építőipari megoldások öko-építéssel; A színek világa és divatirányzatok; Alpok-Adriai gasztronómia; Lakberendezés, bútoripar, a jövő trendjei, A ház körül: otthoni kényelem az egészség jegyében. A vásáron 8 vállalkozás képviseletében vettek részt érdeklődők. Néhányan megosztották véleményüket a programról:
 
  1. Innovatív megoldásokat ismerhettünk meg
    Megnyugtató volt a számunkra, hogy a kamara munkatársa a szervezés kezdetétől elérhető volt a jelentkezők számára. Mindig segítőkészen, megfelelő információkat osztott meg velünk. A vásáron számos innovatív megoldást ismertünk meg. Különösen érdekes volt a fűtéssel és a környezetet védő törekvésekkel találkozni. Különösen a turizmussal, vendéglátással foglalkozó résztvevők számos új kapcsolatot alakíthattak ki. Az utazás jó lehetőséget kínált arra, hogy a résztvevők jobban megismerjék egymást. Örülök, hogy ezen a szakvásáron részt vettünk.
    Andrássy László
    Iskolavezető, Munkavédelmi szakmérnök
     
  2. Profi szervezés
    Az időjáráson kívül más hibát nem találtunk a programban. Rendkívül profi szervezés, és jó hangulat mellett, olyan kiállítókat ismertünk meg, amilyen termékeket régen kerestünk, így igen hasznos tapasztalatokat szereztünk. Köszönjük a lehetőséget.
    P. Hedvig
    T. Péter

 
A BOKIK a Vállalkozásfejlesztési projekt keretében szakmai utat szervezett a vármegye vállalkozói részére a Riga Food kiállításra, Lettországba.
A programról így vélekedtek a résztvevők:

 
  1. Hasznos tapasztalatok, új információk
    Csak elismeréssel tudok szólni a kamara munkatársainak szervező munkájáró. Profin és rugalmasan kezeltek minden helyzetet és sikerült tartalmassá tenni a kinn tartózkodást.Összességében a kiállításról pozitív a véleményem, láttam néhány újdonságot, pár gondolatébresztő ötletet. A csomagolás technika területén kapcsolatba léptem olyan gyártókkal, akik a vevői igényre szabva gyártják a célgépeiket. Érdekes volt megfigyelni az ottani élelmiszeripari trendeket, felfedeztem olyan piaci rést, amit mi, hazai gyártóként, egy megfelelő lettországi kereskedelmi partner segítségével, haszonnal be tudnánk tölteni. Megtisztelő volt találkozni dr. Urkuti György nagykövet úrral és Soltész Péter kereskedelmi attasé úrral. Hasznos gondolatokat osztottak meg velünk Lettországról, a Baltikumban betöltött szerepéről. Segítségüket felajánlva bíztattak minket, hogy az Észak-Európai piacra lépéssel kacérkodva ezt a nyitott, új dolgok iránt érdeklődő országot válasszuk. Köszönöm és bízom benne lesz még alkalmam részt venni valamelyik hasonlóan magas színvonalon szervezett kamarai úton, rendezvényen.
    Budai Csaba ügyvezető
    GastroNord Group Kft., Encs
     
  2. Betekinthettünk a jövő fogyasztói ízlésébe
    Hálásan köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk a Riga Food kiállítás látogatáson. Már a transzferbuszos utazástól kezdve megindult egy nagyon hasznos szakmai tapasztalatcsere a résztvevők között. Ugyan mindenki egy kicsit más területről érkezett, a közös pont a nyitottság, a vállalkozó szellem és az élelmiszer volt. Mi főként élelmiszerek kiskereskedelmi értékesítésével foglalkozunk. A kiállításon sok újdonságot láthattunk, különböző, akár számunkra ismeretlen új ízeket is megkóstolhattunk (aszalt, szárított, fermentált gyümölcsök, zöldségek és levek; halak, kaviár, vegán élelmiszerek, smoothie porok…). Egy kicsit betekintést nyertünk a jövőbeli fogyasztói "ízlésekbe". Örömmel tapasztaltuk, hogy egyre inkább az egészséges életmódot követve jelentek meg az új termékek, melyeket megpróbálunk itthon is szélesebb körben megismertetni. Érdeklődve figyeltük a tárolási, szállítási hűtési technológiákat bemutató pultokat, ott is találtunk számunkra érdekes, hasznosítható ötleteket. A szervezés profi volt, minden időben és a terv szerint zajlott. Nekünk mindenképpen nagyon hasznos és kellemes is volt ez a néhány nap.
    Ajtai Zsuzsanna
    Ajtai és Társai Kft., Sárospatak
     
  3. A nagykövettel is találkozott a csoport
    A kiállítás megválasztása megfelelt a vendéglátó- és élelmiszeripar területén tevékenykedő vállalkozások igényeinek. A kiállítók között számos szovjet utódállam reprezentánsait láthattuk és ismerhettük meg, melyek lehetőséget adnak az üzleti lehetőségek építésére ezeken a területeken. A nagykövettel és a külgazdasági attaséval történt találkozónkon megtudhattuk, hogy kívánatos lenne a lett-magyar gazdasági kapcsolatok növelése is, melyhez a nagykövetség részéről minden lehetséges segítséget megadnak. A kiállításról hiányoltam a közös magyar megjelenést, ezért javaslom, hogy a BOKIK az igények felmérése alapján a jövőben - egy közös standon - biztosítsa a megjelenés lehetőségét az érdeklődő kamarai tagoknak. A szakmai út fegyelmezetten, a hivatalos részen túl baráti hangulatban zajlott, a résztvevők közötti tapasztalatcsere is hasznosnak bizonyult. Véleményem szerint a jövőben több, hasonló szakmai útra lenne szükség.
    Juhász István
    Sorrento 97 Bt., Ózd
     
  4. Tartalmas program volt
    Számunkra nagyon tartalmas volt a Riga Food kiállításon való részvétel. Sajnálattal vettük tudomásul, hogy magyar kiállító nem volt jelen, pedig hozzánk hasonló adottságokkal rendelkező nemzetek részt vettek. Nagyon köszönjük a BOKIK részéről a lehetőséget, hogy biztosította számunkra ezen a nívós rendezvényen a részvételi lehetőséget. Külön köszönjük a kamarai kísérők mindenre kiterjedő figyelmes segítségét, útmutatását.
    Kupai András
    Lura Kft., Kazincbarcika
     
  5. Számunkra jó tanulmányút volt
    Nagyon jó lehetőség ez a BOKIK részéről, hogy a megye vállalkozóinak szélesítse látókörét! Szervezés - ízek - kultúra - látnivalók: mind 5*-os! Már elsőre feltűnt a gyülekezőnél, hogy egy jól összeválogatott csapatba csöppentünk! A szervezésnek köszönhetően nagyon zökkenőmentesen zajlott az utunk. Vármegyénkből volt alkalmunk beszélgetni olyan helyi vállalkozókkal, aminek már régen meg is kellett volna történnie. Jól is esett! Mert a mindennapokban erre nincs lehetőségünk. Pláne nem így, hogy közben közösen ismerünk meg egy várost és kiállítását. A mi cégünk részéről nagyon jó tanulmányi út volt ez, mert az ízek világát képviseljük. Megismerkedni egy ország ízeivel, mindig hasznos! Emellett nagyon jó volt, hogy a vásáron látottakat meg tudtuk vitatni és ötletelni a látottakról a többiekkel. Utunk során megismerkedtünk egy picit a Lettországi kultúrával. Tisztasága és nyugalma, irigylésre méltó. Nagyon pozitív iránymutatást adna egy ilyen út másoknak is, hogy mi a helyes fejlődési irány.
    Gyárfás-Tóth Milán
    Hangonyi Pizzéria és Vendégház
     
  6. Feltérképezhettük a lehetőségeket
    Szakmailag örülök hogy egy újabb ország kultúrájával ismerkedhettem meg. Számomra és a munkahelyem számára fontos volt megtapasztalni, hogy milyen lehetőségek vannak ebben a térségben cukrászati szempontból. A kiállításon is láttunk jó pár érdekes dolgot, ami lehetőséget nyújt nekünk majd a jövőben.
    Krajnyák Dániel
    BOMBASEI Decor Kft., Szikszó
     
  7. Élőben megtapasztalni más élmény
    Teljes mértékben elégedett voltam a kiállítás kiválasztásával, mivel tapasztalatom szerint szükség van, a turizmus- vendéglátás területén a „kézzel fogható, látványos” személyes tapasztalatokra is. Ez a kiállítás olyan volt, hiába van az Internet világa, ahol mindenre rá tudunk keresni, egy nemzetközi kiállításon és vásáron élőben megtapasztalni egészen más élmény. A programba beiktatott találkozó a nagykövettel és az attaséval fokozottan emelte az utazás színvonalát. A programok és a megismert vállalkozókkal való kapcsolatépítés részemre szakmailag és emberileg eredményes, emlékezetes marad.
    Üveges Dóra
    Invoice Trend Kft., Kazincbarcika