Elindult "A vidéki kis- és közepes vendéglátóipari vállalkozások versenyképességének növelése" című program negyedik szakasza. Ebben a szakaszban a korszerű konyhatechnológiai és a mindennapi működéshez szükséges kisebb eszközök vagy készletek beszerzésére, energiahatékony és gazdaságos üzemelést támogató fejlesztésekre, illetve nagyobb beruházások megvalósításához igényelhető pályázatonként 1 millió forintos forrás.
A vidéki kis- és közepes vendéglátóipari vállalkozások versenyképességének növelése című program harmadik szakaszában többek között eszközbeszerzésre, energiahatékony és gazdaságos üzemeltetést támogató fejlesztésekre pályázhatnak az érintettek 2024. szeptember 5-ig.
Országszerte közel nyolcszáz vidéki cukrászda igényelhet egymillió forint vissza nem térítendő támogatást eszközbeszerzésre és fejlesztésre július 2-től augusztus 1-ig. Az összesen 800 millió forint keretösszegű felhívás második eleme a Magyarország Kormánya által a vidéki vendéglátóhelyek támogatására indított 13 milliárd forint értékű programjának.
A közelmúltban megnyitotta új birtokközpontját a Sauska Borászat a rátkai Padi-hegyen. A jól ismert borászat, amely csaknem negyedszázada van jelen Tokaj-Hegyalján egy futurisztikus megjelenésű látogatóközpontot és egy modern üzemet létesített megyénk történelmi borvidékén. A Sauska család és a Sauska Tokaj csapata most egy pezsgős sétára invitálja a BOKIK tagságát új borászatába.
A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) megküldte kamaránknak "Az étkeztetési (vendéglátó) szolgáltatások nyújtása során alkalmazandó 5%-os adómérték" című tájékoztatóját. A tájékoztató áttekinti a jogszabályi háttér (ÁFA törvény), a szolgáltatásnyújtás megítélésének szempontjait, valamint a statisztikai besorolás elveit, kérdéseit.